Стара Загора. Тази събота (10 юли) от 9.30 часа от

...
Стара Загора. Тази събота (10 юли) от 9.30 часа от
Коментари Харесай

Часовниците на Стара Загора връщат времето 100 години назад

Стара Загора. Тази събота (10 юли) от 9.30 часа от Туристически информативен център ще стартира вторият безвъзмезден градски тур от поредицата „ Стара Загора - неразказани истории по вършиме улици “. Това оповестиха от пресцентъра на Община Стара Загора .

По време на завладяващата обиколка ще се потопите в магията на времето и връщане в предишното столетие. Заедно ще потърсим и ще разкрием историята на някои от най-известните градски часовници, както и тайната на точното време част от живота на известни старозагорски часовникари. Турът приключва пред емблематичния часовник на Държавен куклен спектакъл, където за участниците са готови още изненади.

Екскурзовод на пътешествието през времето и този път ще бъде градският откривател и лекар по обществена антропология Мария Славчева, която в границите на 1.30 часа ще разкрие вълнуващите и неразказани истории на Стара Загора.

Желаещите да вземат участие в безплатния градски тур би трябвало да се запишат авансово. Това може да стане по най-удобния за Вас метод: на място в Туристически информативен център (бул. „ Руски “ № 27), на тел.: 042/ 62 70 98, на email [email protected], на уеб страницата или, както и във „ Facebook “.

Инициативата на Община Стара Загора и Туристически информативен център се реализира благодарение на Регионален исторически музей и Регионална библиотека „ Захарий Княжески “.

Участниците в градския тур получават ваучър за отстъпка в кафе-бар Bacardi и Selva кафе.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР