Стара Загора. След 14.00 часа се пуска движението в платното

...
Стара Загора. След 14.00 часа се пуска движението в платното
Коментари Харесай

Днес се пуска движението в платното за София в ремонтирания над 23 км участък от АМ „Тракия“ между Чирпан и Стара Загора

Стара Загора. След 14.00 часа се пуска придвижването в платното за София по ремонтираните над 23 км от автомагистрала „ Тракия “ в сектора сред пътните възли „ Чирпан – изток “ и „ Стара Загора “. Това оповестиха от пресцентъра на Агенция „ Пътна инфраструктура “ . С възобновяване на трафика приключват плануваните строителни работи по автомагистралата за летните месеци и всички пътуващи ще могат да карат безвредно по актуализирания сектор сред Чирпан и Стара Загора.

С ремонта на 23 км сектор завърши почналото през октомври м. година поетапно възобновяване на общо 52 км сектор от Автомагистрала „ Тракия “ от 156-ти до 208-ми км, който е в употреба от 2007 година На 16 юли беше пуснато придвижването в платното за Бургас в правата сред пътните възли „ Чирпан – изток “ и „ Стара Загора “. В края на април т. година приключи ремонтът на 16,5 км от 168-ми до 184-ти км сред връзката с Автомагистрала „ Марица ” и п. в. „ Чирпан - Изток “, а през предходната година на 12 км от автомагистралата сред пътните възли „ Белозем “ и „ Оризово “ от 156-ти до 168-ми км.

Трасето е с възобновена носимоспособност на пътното тяло по метода студено преработване, с нова асфалтова настилка и усъвършенствано отводняване. Строителните работи включват още машинно подравняване на банкетите, ремонтно-възстановителни действия на общо 18 уреди в 52 км сектор, бетонови работи, полагане на подосновен слой, на геомрежа, на неплътен асфалтобетон и износващ слой от сплитмастик. Отсечката е с нова хоризонтална маркировка, нови пътни знаци и ограничаващи системи.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР