Стара Загора. С весел празник учители, възпитатели и деца отбелязаха

...
Стара Загора. С весел празник учители, възпитатели и деца отбелязаха
Коментари Харесай

Учители, възпитатели и деца отбелязаха 63-тия рожден ден на Детска градина №8 „Българче“ в Стара Загора

Стара Загора. С радостен празник учители, възпитатели и деца означиха 63-тия рожден ден на Детска градина №8 „ Българче “ в Стара Загора. Това оповестиха от пресцентъра на Община Стара Загора . С ентусиазъм и креативен възторг възпитаниците на детското заведение рисуваха, пяха, танцуваха и се веселиха. Гости на празника бяха Станимира Димитрова, началник- отдел „ Образование “ в Община Стара Загора и Антония Врънгова – експерт в отдел „ Образование “.

Детската градина е открита на 8 август 1958 година на мястото на някогашния хан „ Марица ”. Тридесет нетърпеливи деца престъпват прага на новооткритото детско заведение с шеф Желязка Колева и първа учителка Стойка Михова. През идната година е открита втора група, а през 1961 -1962 година трета и четвърта група.

На 20 юни 1984 година на церемониален концерт по случай 25 годишнината й с Указ на Министерски съвет се именува ЦДГ№8 с името „ Българче ” и колективът е награден с медал „ Кирил и Методий ” ІІІ степен –сребърен.
През 2002 година ЦДГ №8 „ Българче ” печели премията „ Анастасия Тошева ” за високи достижения в развиването на просветителното дело в община Стара Загора.

„ В съдействие с родителите колективът ни възпитава 205 мислещи, можещи и свободолюбиви деца от 3 до 7 годишна възраст, разпределени в 7 групи. За тях се грижат 30 души педагогичен и непедагогически личен състав. Професионализъм, креативност и юношески дух са измежду водещите правила на педагози и възпитатели в креативна атмосфера ”, споделя директорката Даниела Михова. Градината взе участие в Европейска стратегия „ Еразъм+, където педагозите усъвършенстват умения и споделят опит с водещи преподаватели от Европа.

„ Ние в детска градина „ Българче “ работим и творим със сърцата си, с призванието и професионализма си. Посветили сме ги на децата, с цел да израстват като положителни и умни българчета ”, добавя Михова.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР