Стара Загора. С тържествен общоградски ритуал старозагорци отбелязаха 133 години

...
Стара Загора. С тържествен общоградски ритуал старозагорци отбелязаха 133 години
Коментари Харесай

Стара Загора: С тържествен общоградски ритуал в града бяха отбелязани 133 години от Съединението

Стара Загора. С церемониален общоградски обред старозагорци означиха 133 години от Съединението на Княжество България с Източна Румелия. Това оповестиха от пресцентъра на Община Стара Загора . Пред паметника „ Защитниците на Стара Загора “ в парк „ Пети октомври “ пристигнаха Иванка Сотирова, зам.-кмет на Община Стара Загора, Красимира Чахова, зам.-кмет на Община Стара Загора, Таньо Брайков, ръководител на Общински съвет - Стара Загора, регионалният шеф Гергана Микова и заместниците ѝ Петя Чакърова и Красимир Червилов, общински съветници, представители на партии, сдружения и доста жители. В ритуала участваха и военни от Втора механизирана бригада.
С пламенни стихове артистът Ивелин Керанов напомни историята на Съединението и заръча на съвременниците да помнят този ден и да предават загатна за него. „ Помнете, тъй като съединението прави силата “, прикани Керанов.
Бригаден военачалник Костадин Кузмов, командирът на Втора механизирана бригада, приказва за дълга и достойнството, за подвига на родолюбците осъществили Съединението. Той прикани да носим тези дати в сърцата си и те да ни сплотяват.
Венци на благодарност бяха положени от Община Стара Загора, Общински съвет - Стара Загора, Старозагорски боен гарнизон, от регионалния шеф на Стара Загора.
Десетки жители също сложиха цветя в символ на респект пред подвига на починалите.
Честването продължи с Песенен празник „ Средногорско ехтене “ отдаден на 60 години от основаването на Туристически хор „ Средногорски звуци “ на сцена „ Бирхале “.
От 17.00 часа в парк „ Пети октомври “ стартира Празничен концерт на Общински духов оркестър.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР