Стара Загора. Рисунката на Божидара Боянова от 1. Б клас

...
Стара Загора. Рисунката на Божидара Боянова от 1. Б клас
Коментари Харесай

Първокласничка от Стара Загора спечели награда от национална изложба

Стара Загора. Рисунката на Божидара Боянова от 1. Б клас на старозагорското СУ „ Христо Смирненски “ се класира на второ място в петото издание на Национална галерия за ученическото творчество „ Заедно “. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . Темата на изложбата т. година е „ Заедно против насилието в учебно заведение “. Право на присъединяване имат възпитаници от I до IV клас. Няма ограничаване за материалите, инструментите или техниката на изобразяване.

Целите на изложбата са фокусирани върху ролята на актуалното учебно заведение в поддръжка на процеса по осъзнаване и приемане на характерността на всеки възпитаник, проявление опциите за развиване на учениците със специфични просветителни потребности, посредством разпространение приобщаването като непрестанен развой, както и цененето на природата с апел за по-малкото приложимост на хартия.
В тазгодишното издание на Националната галерия се включиха 382-ма възпитаници, от 54 учебни заведения в 16 области.
Изложбата ще бъде открита през днешния ден от 17.00 часа на площад „ Възраждане “ в град Лясковец.

В края на образователната година първокласниците на СУ „ Христо Смирненски “, с класни ръководители Благовестина Василева и Катя Иванова, зарадваха родители, учители и възпитаници с красиво празненство на тематика: „ Вече сме грамотни “.

С доста артистичност, усърдие и неспокойствие дребните възпитаници рецитираха стихове, пяха песни и танцуваха под звуците на известни детски песни. Изпълненията бяха отдадени както на знанието и насладата от това, че са към този момент грамотни, по този начин и на идната почивка.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР