Стара Загора. Откритите сцени и арт пространства в Стара Загора

...
Стара Загора. Откритите сцени и арт пространства в Стара Загора
Коментари Харесай

Тематични уикенди до края на лятото привличат посетители в Стара Загора

Стара Загора. Откритите подиуми и арт пространства в Стара Загора ще бъдат наситени със събития през месеците от юни до септември. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . Освен обичайния културен календар, Община Стара Загора ще подчертава и върху уикенд събития, които ще се организират в края на всяка седмица. Целта на самодейността „ Уикенд празници под липите “ е да бъдат оживени откритите пространства, да бъдат подкрепени надарените младежи, както и да бъдат привлечени посетители в града. Тематичните уикенди ще бъдат наситени с разнородни културни събития, свързани с разнообразни изкуства – музика, литература, спектакъл, живопис, образни изкуства и други Локациите ще са ситуирани както в центъра – пешеходната зона, сцената пред постройката на община, новите арт пространства, по този начин и в останалите паркове и градини на Стара Загора. Спортът също ще участва осезателно в уикенд календара, създавайки позитивни страсти и динамичност.

Месец юни ще премине под мотото „ Празници под липите “, когато Стара Загора ухае на липа. „ Началото ще бъде обещано с осмото издание на кинофестивала „ Златната липа “, който ще бъде открит на 29 май “, заяви зам.-кметът Милена Желева.

Тя добави, че в самодейността, като част от програмата, ще се включат и старозагорски заведения, които оферират през уикендите разнообразни събития. „ Искаме да реализираме синхрон сред работата на Общината и представителите на хотелиерите, ресторантьорите и притежателите на заведения, което да способства за повишение на посетителите и за това браншът по-бързо да се възвърне от рецесията “, безапелационна е Желева.

Програмата на „ Уикенд празници под липите “ за месец юни е оповестена в уеб страницата на Община Стара Загора -.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР