Стара Загора. Община Стара Загора, Долап.бг и Международен младежки център

...
Стара Загора. Община Стара Загора, Долап.бг и Международен младежки център
Коментари Харесай

Стара Загора: Започва поредица от срещи под надслов „Красивите лица на Стара Загора“

Стара Загора. Община Стара Загора, Долап.бг и Международен юношески център Стара Загора провеждат срещи-разговори с видни земляци под надпис „ Красивите лица на Стара Загора “.Проявите са отдадени на 140-годишнината от възобновяване на Стара Загора. Това оповестиха от пресцентъра на Община Стара Загора . Целта е среща на младежи с изтъкнати експерти от друг обществен и професионален набор, достигнали високо равнище на реализация и в това време, останали правилни и предани на родния град и на общността, за която способстват оптимално съгласно опциите си.
Срещите ще се организират един път месечно от 18.00 часа в залата на Международния юношески център. Първата е на 28 март с Първан Симеонов – изпълнителен шеф на „ Галъп интернешънъл болкан “. На 18 април младежите ще могат да се срещнат с Негово високо преосвещенство старозагорски митрополит Киприан, а на 30/31 май с телевизионния публицист и водещ на предаването „ Тази заран “ Антон Хекимян.
На 27 юни пред младежите ще приказва проф. Минко Балкански, Почетен жител на Стара Загора, донор в народен и районен мащаб, основател на Международен научно-образователен център за възпитаници и студенти в старозагорското село Оряховица.
На 3 септември срещата е отредена за международната оперна прима Веселина Кацарова, Почетен жител на Стара Загора.
Любомир Любенов, математик, създател и началник на Международната олимпиада за възпитаници „ Математика без граници “, координатор за България на всички олимпиади в Азия ще опише за професионален път на 31 октомври , а на 28 ноември е ред на доц.д-р Алексей Стоев – шеф на Центъра за слънчево-космически проучвания, дълготраен шеф на НАОП „ Юрий Гагарин “, ръководител на Националния съвет на БТС, пещерняк и откривател.
Последната за годината среща е на 19 декември с доктор Райчо Гънчев, основател на Прабългарската школа за оцеляване „ Бага-тур “, създател на исторически романи, на сюжети за филми и самичък участник в тях.
Водеща на срещите е Росица Ранчева.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР