Стара Загора. На 11 юни 2022 година, от 17:00 часа,

...
Стара Загора. На 11 юни 2022 година, от 17:00 часа,
Коментари Харесай

Създават Алумни клуб на ГПЧЕ „Ромен Ролан“, гр. Стара Загора

Стара Загора. На 11 юни 2022 година, от 17:00 часа, в двора на ГПЧЕ „ Ромен Ролан “, гр. Стара Загора, следва формалното основаване на Алумни клуб, който ще събере някогашни и сегашни възпитаници и учители на Езиковата гимназия в града на липите. Идеята за учредяването е на Данаил Маринов, някогашен ученик на гимназията от випуск 2006. “Наша съществена цел е да съхраним приемствеността сред поколенията ученици на гимназията, както и да подпомогнем актуалните възпитаници в тяхнoто личностно, публично и професионално развиване. “, споделя той. Зад концепцията му застава управлението на учебното заведение в лицето на шефа Теодора Николова, други някогашни възпитаници на гимназията, както и целият педагогичен колектив.

Главна цел на откриващото събитие е в напълно неофициална конюнктура, в добре познатия на всички двор на езиковата гимназия, възпитаници и учители да могат да се върнат обратно в годините, в които са прекарвали всяко междучасие там. Предвидена е дискусионна част, в която ще се включат видни ученици на учебното заведение, измежду които локалният омбудсман Надежда Чакърова, политологът Първан Симеонов и други. Откриващото събитие е с куверти на стойност 35 лв., приходите от които ще се употребяват за финансиране на първите начинания за гимназията, както и за началните оперативни разноски на фондацията. За студентите цената на куверта е 15 лв.. Предвидено е дългогодишното финансиране да се реализира посредством годишни благотворителни събития и дарения от членовете.

Алумни клубът е учреден на правилата на взаимопомощ и доброволчество, стъпващ върху полезностите и историята на гимназията. Свързва между тях учениците приключили ГПЧЕ “Ромен Ролан ” и в тясно съдействие с управлението и учителите, провежда акции в посока личностно и професионално развиване на актуалните възпитаници, като цели да резервира приемствеността сред възпитаниците на гимназията.

Инициативите на Алумни клуба са свързани с кариерно насочване и срещи с опитни експерти от разнообразни сектори, акции за събиране на средства за присъединяване на учениците в интернационалните състезания, поддръжка за приключили възпитаници при намиране на стаж и първи стъпки в кариерата, присъединяване и образуване на благотворителни начинания, акции и екокаузи, финансова и нематериална поддръжка за дейностите и базата на ГПЧЕ “Ромен Ролан ”, както и образования и стратегии за развиване на основни умения и менторство от алумни членове.

Сред главните сложени цели са професионални умения, бърз кариерен старт, последователност, създаване на водачи, поддръжка за гении, основаване на професионална мрежа и други.
Желаещите да се включат в клуба би трябвало да оставят име, година на довеждане докрай, информация къде живеят сега и обществен профил в обществените мрежи (например Фейсбук, LinkedIn, Twitter). Препоръчително е да оставите данни, които сте съгласни да бъдат достъпвани обществено. Единственото изискване да се регистрирате като член е да бъдете някогашен, сегашен възпитаник на гимназията или учител в ГПЧЕ “Ромен Ролан ”, без значение настоящ или някогашен. Като последваща стъпка ще се сътвори интерактивна карта, на която ще се означи къде живеят възпитаниците на ГПЧЕ “Ромен Ролан ” през днешния ден.

Всеки, който желае да стане част от Алумни клуба, може да го направи от тук:
https://www.romainrolland-alumni.org/join/

Всеки, който желае да участва на събитието, може да го направи от тук:
https://forms.gle/RNXGT64qeusf84XC7

Ако желаете да се свържете с Алумни Клуба, може да го извършите на [email protected]
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР