Стара Загора. Информационна среща за представяне възможностите на малките хора

...
Стара Загора. Информационна среща за представяне възможностите на малките хора
Коментари Харесай

Информационна среща за представяне възможностите на малките хора и ролята им в обществото ще се проведе в Стара Загора на 20 юли

Стара Загора. Информационна среща за показване опциите на дребните хора и ролята им в обществото, както и основаване на партньорство с локалната власт ще се организира в Стара Загора. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . Форумът ще стартира в 11.00 часа на 20 юли в общинската зала „ Петко Рачов Славейков “.

Националната организация „ Малки български хора “ осъществя план на тематика „ Равни шансове за дребните хора в България “ по Оперативна стратегия „ Развитие на човешките запаси “. По плана е построен Център по въпросите на дребните хора в България, единствен на Балканския полуостров и трети в Европа.

В центъра се дават комплекс пот обществени услуги, рехабилитация, трудотерапия, подпомагане пред способени институции, краткотрайно настаняване. В него работи екип от експерти като обществени служащи, психолог, рехабилитатор, трудотерапевт. Центърът играе роля на посредник сред членовете на организацията на дребните хора и заинтригуваните институции, оказва логистична поддръжка и насочва към способените медицински експерти.

Важна част от реализацията на плана е провеждането на начинания за информиране и показване на опциите на дребните хора и ролята им в обществото. Организират се районни срещи за основаване на стабилно партньорство сред експертите в Центъра и локалните управляващи, институциите ангажирани с хората с увреждания, доставчиците на обществени услуги и самите хора с увреждания. Трябва да се построи мрежа за взаимопомощ сред Центъра и институциите, да се разпознават дребните хора отвън структурите на организацията, а партньорството с локалната власт да е с резистентен темперамент.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР