Стара Загора. И тази година младежите от Младежки общински съвет

...
Стара Загора. И тази година младежите от Младежки общински съвет
Коментари Харесай

Стара Загора: Младежи ще агитират за борба със СПИН в града на 30 ноември

Стара Загора. И тази година младежите от Младежки общински съвет - Стара Загора ще отбележат Световния ден за битка със СПИН/ХИВ. Това оповестиха от пресцентъра на Община Стара Загора . На 30 ноември от 19.00 часа зала Младежки дом ще се организира Вечер отдадена на битката със СПИН/ХИВ. Ще има викторина, презентации и лекция по тематиката. Във фоайето ще работи и Кабинет за анонимно и гратис консултиране и проучване за ХИВ /СПИН.
На 1 декември в парк „ Пети октомври “ от 11.30 часа ще се открие галерия - Art Isn’t Dismissed by Sickness. Тя е по план на Младежки общински съвет, подсилен от Младежка банка, Обществен дарителски фонд и изпълнен от младежите.
Чрез него младежите желаят се да увеличи се осведомеността за ХИВ/СПИН и да покажат, че стигмата е преодолима. Следвайки мотото „ Незнанието е най-големият риск “, приканват хората да се замислят дали воденето на полов животq без да се вземат превантивни меркиq си заслужават живот на хапчета. Не са значими годините в живота, значим е животът в годините.
След откриването на изложбата, от 12.00 часа младежите ще проведат превантивна акция в мол „ Галерия “, която ще приключи с флашмоб.
Световният ден за битка със СПИН годишно се отбелязва на 1 декември и е отдаден на повишение осведомеността за СПИН-пандемията, породена от разпространението на вируса ХИВ, а също и недоволството на починалите от заболяването. Тази година Европейската седмица за проучване на СПИН и хепатити е под мотото „ Узнай своя статус ”.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР