Следващото правителство ще наследи тежка финансова ситуация. Налице е най-ниската

...
Следващото правителство ще наследи тежка финансова ситуация. Налице е най-ниската
Коментари Харесай

Красимир Вълчев, водач на листата на ГЕРБ-СДС в Старозагорски МИР: Всички плащаме "солена" цена за измамната политика на Асен Василев

" Следващото държавно управление ще наследи тежка финансова обстановка. Налице е най-ниската събираемост на приходите в държавния бюджет, откогато има такава статистика. По време на ръководствата на ГЕРБ за първите три месеца на годината са постъпвали 25% от плануваните годишни доходи, а тази година те са едвам 19% ", сподели Красимир Вълчев, лидер на листата с претенденти за народни представители от ГЕРБ – Съюз на демократичните сили в Старозагорски изборен регион.

Това се дължи на неприятно обмисляне, само че и на влошена събираемост. Приходите падат и като % от Брутният вътрешен продукт поради неприятната работа на митниците и контрабандата, добави той.

" Имаме подправена " смяна ". Това е единият проблем. Другият е, че действителният недостиг е над 7%. За да върже на хартия три % недостиг и с цел да продължи да поддържа илюзията, че не е банкрутирал страната, Асен Василев направи няколко шмекерии. Заложи нереалистично висок размер на приходите и Брутният вътрешен продукт. Реалният Брутният вътрешен продукт ще е 10 милиарда лв. по-малко, а приходите – 3 милиарда лв.. Източи енергетиката с 6 милиарда лв. и подкопа опцията за вложения в бранша. Намали действително разноските за обучение, опазване на здравето, просвета, просвета. Похарчени бяха и заделените пари за автомагистрала " Хемус ", изясни някогашният учебен министър.
 
" Пестим от развиване, с цел да платим цената на лъжливата политика на Асен Василев. Каквото съумяха, оглозгаха за три години и към този момент няма от кое място да се съберат средства, с цел да покриват резултата на контрабандата и неприятното ръководство. Тепърва ще я плащаме цената за това. Инвестициите образуват капацитета за напредък, а последните 3 години те са на най-ниското равнище от 25 години – под 17% от Брутният вътрешен продукт. Десет години преди този момент приблизително са били 20% ", акцентира лидерът на ГЕРБ-СДС в 27-ми МИР-Стара Загора.
 
 Красимир Вълчев, лидер на листата на ГЕРБ – Съюз на демократичните сили в Старозагорски регион: Всички плащаме Красимир Вълчев, лидер на листата на ГЕРБ – Съюз на демократичните сили в Старозагорски регион: Всички плащаме " солена " цена за лъжливата политика на Асен Василев Източник: Политическа партия ГЕРБ
" Разликата е 3%, само че това е доста. Ако последните 3 години имаше напредък, той се дължи на вложенията и капацитета за напредък, заложен от предходните години.
Сривът на приходите ще ни сложи в обстановка на актуализация на бюджета през тази година, повече заеми, ще забави влизането ни в еврозоната и разноските ще би трябвало внезапно да се понижат. Не можем доста години поред да харчим 3, 4 или 5% повече, в сравнение с използваме. Рано или късно децата ни ще би трябвало да платят цената за това ", разяснява Красимир Вълчев.

" Ние към този момент платихме колосална цена за лъжливата политика. Реалната стойност на спестяванията е 30 милиарда лв. по-малко. Политиката на Асен Василев беше да подтиква инфлацията, с цел да събира повече доходи и по този метод да скрие действителната картина " – сподели в умозаключение лидерът на листата на ГЕРБ – Съюз на демократичните сили в Старозагорски изборен регион.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР