Стара Загора. Днес и утре, от 9.30 часа ще се

...
Стара Загора. Днес и утре, от 9.30 часа ще се
Коментари Харесай

„Неразказани истории по правите улици“ отново през почивните дни в Стара Загора

Стара Загора. Днес и на следващия ден, от 9.30 часа ще се проведат обичайните безвъзмездни градски турове от поредицата „ Неразказани истории по вършиме улици “. Началната спирка на завладяващото странствуване е Туристическият информативен център в Стара Загора.

Градският откривател и лекар по обществена антропология Мария Славчева ще поведе участниците на една вълнуваща разходка по една от най-значимите улици за града – бул. „ Митрополит Методий Кусев “. Ще бъдат разказани и забелязани някои от скритите кътчета на улицата, потапяйки в необятните истории на нашите прародители. Посетителите ще имат опция да схванат по какъв начин се е променяла във времето улицата, какви хора са живели там и по какъв начин ул. „ Митрополит Методий Кусев “ се е трансформирала в очевидец на миналото време по вършиме улици.
Местата в групите са лимитирани до 20 индивида. Записването ще бъде прекратено при постигане на лимита за всяка група. За 28 август – минимумът за група е 8 индивида, при по-малко записани, турът няма да се състои.

Всички искащи да се включат в приключението би трябвало да се запишат авансово. Това може да стане на място в Туристически информативен център (бул. “Руски “ № 27), на тел.: 042/ 62 70 98

Инициативата на Община Стара Загора и Туристически информативен център Стара Загора под надпис „ Стара Загора - неразказани истории по вършиме улици “ се реализира благодарение на Регионален исторически музей - Стара Загора и Регионална библиотека „ Захарий Княжески “ - Стара Загора.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР