Станислав Тодоров: Няма да има шоково увеличаване на цените на тока

...
Няма да има шоково увеличаване на цените на тока нито
Коментари Харесай

Няма да има шоково увеличаване на цените на тока нито от 1 април, нито от 1 юли. България е в много спокойна ситуация по отношение на електроенергията, за разлика от газа.

Това заяви новият председател на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) Станислав Тодоров пред Нова телевизия.

До 31 март е в сила одобреният от 47-ото Народно събрание мораториум върху цените на ток, парно и вода.

Комисията работи активно по изчисляване на ценовите компоненти, които влизат в цената за тока за бита, посочи Тодоров. Според него собственото ни производство на ток е достатъчно да осигури нуждите на бита и бизнеса. "Газа внасяме изцяло. Скоковете на световните борси на газ и електричество няма да засегнат в такава степен българските потребители”, каза още Тодоров.

По думите му най-разпространената тарифа за ток за бита е 20 ст. дневна и 15 ст. нощна тарифа. От тях 6 стотинки са за пренос, обясни Тодоров.

„Булгаргаз” има ясно дефинирана формула, по която купува своя газ. Ще изчислим цената за потребителите като дойде краят на месеца. Ако войната свърши и Русия започне да доставя газ както преди това, цената ще падне драстично, но към днешната дата увеличение ще има и то няма да е с 3%”, обясни шефът на КЕВР. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР