Станислав Лем е невероятен мислител и философ, освен всичко друго.

...
Станислав Лем е невероятен мислител и философ, освен всичко друго.
Коментари Харесай

Специални издания за 100 години от рождението на Станислав Лем




„ Станислав Лем е необикновен мъдрец и мъдрец, с изключение на всичко друго. За юбилея от рождението му предоставихме на неговите фенове две специфични издания на негови превъзходни романи “, сподели пред БНР Александра Александрова от издателство  " Колибри “ във връзка със 100-години от рождението на Станислав Лем.

" Издателството направи две специфични издания на романа му – „ Соларис “ и книгата -  „ Свят на ръба “ . И двете издания са в превод на Лина Василева и с божественото оформление на Люба Халева “, уточни Александра Александрова.

" Свят на ръба " излиза за първи път на български език. И диалозите в нея са сърдечен досег до вътрешния свят на самия Лем. В книгата Станислав Лем беседва с полския критик и публицист Томаш Фиалковски на лимита на предишния век и на прага на новото хилядолетие ", описа още издателката.

Книгата ще бъде показана и на 14 октомври в Полския културен институт от 19 часа. Ще има вечер, отдадена на Станислав Лем , както и ще има прожекции на филми по негови произведения.

Още по тематиката в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР