Станислав Балабанов от ИТН показа писмото от МВР до комисията,

...
Станислав Балабанов от ИТН показа писмото от МВР до комисията,
Коментари Харесай

Данни от МВР показват, че Рашков се е срещал най-малко 10 пъти с обявените за контрабандисти

Станислав Балабанов от Има Такъв Народ сподели писмото от Министерство на вътрешните работи до комисията, в което се показва по кое време Марин и Стефан Димитрови, шефката на митниците Петя Банкова, както и Никола Николов - Паскал са посещавали вътрешното министерство по времето, когато Бойко Рашков е бил министър.

" В книгата за пропускателен режим е отразен достъп до обекта както следва (по времето на Бойко Рашков) ", съобщи Балабанов и даде следната информация:
28 май 2021 година Марин Димитров се среща с Бойко Рашков в постройката на МВР; 15 юни среща с Бойко Рашков в постройката на МВР; 21 юни Димитрови среща с Бойко Рашков в постройката на МВР; 21 юли Марин Димитров среща с Бойко Рашков в постройката на МВР; 27 август Стефан Димитров среща с Бойко Рашков в постройката на МВР; 16 септември Марин Димитров среща с Бойко Рашков в постройката на МВР; 28 септември; 22 март 2022 г.; 30 март 2022 г. Петя Банкова - 19 декември 2 часа среща с Кирил Ценкин (бившият охранител на Кирил Петков) Живко Коцев не е заявил че е получил часовник като подарък. "
" Бойко Рашков лъже и то лъже пред цяла България, като сподели, че не познава тези хора, а аз ви изчетох над 10 срещи с тези хора в Министерство на вътрешните работи. Живко Коцев, като част от системата на Министерство на вътрешните работи, е подпомагал тези, които е разработвал. Този човек беше препоръчан за основен секретар от военачалник Атанасов и този човек трябваше да дава отговор за провеждането на изборите. За мен това е тежък политически скандал ", добави още Балабанов.

Константин Бачийски от ПП-ДБ разяснява, че Рашков познава тези хора, тъй като те са били сигналоподатели против Бойко Борисов. " Не знам къде сте чул, че не ги познава ", обърна се Бачийски към Балабанов.

" Имам повече от 30 години трудов стаж и съм се нагледал на страшни срамотии, само че на такова нещо не съм бил очевидец. Не тъй като не е имало контрабанда, корупция... Съвсем очевадно е присъединяване на Бойко Рашков в цялата тази скица ", сподели от своя стана Йордан Цонев от Движение за права и свободи.

Според Рая Назарян от ГЕРБ може да се направи едно умозаключение, тъй като има и снимков материал...

" Може да считаме, че има сериозна активност отвън закона и това, че е разкрита, може би е добър миг. Притеснително е присъединяване на основния секретар, притеснително е, че обратно във времето има данни за постоянно негово държание ", означи Назарян.

" Министерство на вътрешните работи е превърнато в хан и няма надзор. Вие сега основателно от сглобката се нахвърляте един върху различен, само че тези хора сте ги избирали общо. Като бяхте в сглобката всичко беше наред, в този момент се разпадна тази работа ", добави и Румен Гечев от Българска социалистическа партия.

Георги Димов, шеф на Агенция " Митници ": " Агенция " Митници " не е единствено контрабанда, не е единствено цигари, " Агенция " Митници " е 14 милиарда под формата на налози и акцизи. Заварих уплашени хора, които гледаха в земята. Разпоредил съм инспекция на избрани лица. Приоритет са приходите, работата по граничните пунктове. Възможна е инспекция за всички смени, осъществени от предходното управление, санкции или липса на такива. При излизане на резултатите, ще забележим ще можем ли да ви ги предоставим поради митническата загадка. "

Цецка Дочева, шеф на Дирекция " Митнически следствия ": " Няма данни от партньорски служби за съществуване на корупция в " Агенция Митници ".

Българска социалистическа партия: Госпожо Дочева, вашата дирекция не е ли знаела за тези юнаци, вие сте там и не знаете, а в София се знае.

Цецка Дочева: " Аз съм шеф на дирекцията от две седмици. Иначе съм в юридическия отдел на тази дирекция. Имаме много установени нарушавания от страна на митнически инспектори. "
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР