Станимир Стоилов стана първият българин, вкарал отбор в групите на

...
Станимир Стоилов стана първият българин, вкарал отбор в групите на
Коментари Харесай

За първи път българи срещу българин: "Лъвовете" и Казахстан на Мъри един срещу друг

Станимир Стоилов стана първият българин, вкарал тим в групите на Шампионската лига, а през днешния ден ще добави ново звание - първият български треньор, извел непознат народен тим против " лъвовете ".

Стоилов от няколко седмици е селекционер на Казахстан. Днес пък ще се изправи против изправи в контролна среща против българския народен тим по футбол. Мачът ще се играе в унгарския град Фелчут, на стадион " Панчо Арена " и ще стартира в 19:00 ч. българско време.

Преди мача 4-кратният първенец на Казахстан с клубния " Астана " Стоилов съобщи, че за него срещата ще бъде прочувствена, само че няма да се поддаде на възприятията си и ще следи деликатно дейностите на своите футболисти. Българският експерт съумя да реализира победа още в първия си мач отпред на националния отбор. Казахстан победи Унгария с 3:2 и прекъсна серия от 11 срещи без триумф.

Петър Хубчев пък е надъхан за опити. Доказа го по време на загубата на " лъвовете " с 0:1 от Босна и Херцеговина в Разград. Тогава той за първи път употребява нова скица на игра с трима бранители.

За мача в Унгария той още веднъж даде обещание изненади и съобщи, че ще разчита на играчите, които са в най-хубава физическа форма. Хубчев изрази и своето удовлетворение от сериозното отношение на своите избраници по време на другарските срещи, които може би ще се окажат последни за националните отбори.

" Ние държим да има екипен дух, себераздаване и доста по-голяма отговорност, когато сее играе в националния тим. Най-радостното е, че чувствам това в отношението на отбора ", сподели той на конференцията преди мача.

От септември 2018 година стартира новият шампионат на УЕФА Лига на нациите, които има за цел да размени неравностойните контроли, а и да раздаде квоти за присъединяване на европейското състезание през 2020 г.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР