Станимир Стоилов е най-добрият треньор на България за 2017 година,

...
Станимир Стоилов е най-добрият треньор на България за 2017 година,
Коментари Харесай

Мъри отнесе конкуренция при треньорите

Станимир Стоилов е най-хубавият треньор на България за 2017 година, откакто бе на върха през 2015 година. Специалистът отвя конкуренцията за първото място, откакто събра 272 гласа. Освен, че продължи хегемонията на Астана в Казахстан с четвърта поредна купа през миналата година, Мъри написа още една нова страница в клубната история. " Синьо-жълтите " играха в групова фаза на европейски шампионат за трети пореден сезон, успявайки за първи път да се класират за елиминациите на Лига Европа. В следващия си европоход 50-годишният експерт изведе Астана до победи над първенците на Полша, Шотландия и Чехия - Легия Варшава, Селтик и Славия Прага. Стоилов е единственият български треньор, класирал тимовете си общо пет пъти в групова фаза на европейски клубен шампионат.
Той изпревари Николай Киров, който има 118 гласа. През 2017 година Николай Киров изведе Ботев (Пловдив) до първи огромен трофей в клубната история от 36 години. " Жълто-черните " завоюваха Купата на България, а три месеца по-късно подвигнаха и Суперкупата. И в двата финала футболистите на Киров надиграха първенеца Лудогорец. Те впечатлиха и с представянето си в Лига Европа, достигайки до третия квалификационен кръг. Николай Киров печели благосклонности и поради красивия жанр на игра, демонстриран от Ботев, както и с работата си отвън терена, трансформирайки " канарчетата " в същински обединен тим.

На трето място остана наставникът на ЦСКА-София Стамен Белчев, който бе назначен в началото за краткотраен треньор на " алените " при започване на 2017 година. Той има 71 гласа. Под негово управление " алените " изгубиха единствено 3 от оставащите 17 мача до края на шампионата в Първа лига, завършвайки на второ място, а 48-годишният ментор получи непрекъснат контракт. С Белчев отпред ЦСКА завоюва над 65% от своите срещи, в това число две дербита с Лудогорец в края на годината. Освен най-резултатен в шампионата досега с 47 гола, отборът е кандидат за купата, както и полуфиналист в шампионата за Купата на България, където е главен любимец за трофея.

Стоилов пропусна церемонията " Футболист на годината за 2017 година ", защото през вчерашния ден отпътува незабавно за Казахастан, с цел да завърши договарянията за бъдещия си контракт в Казахстан.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР