Станимир Стоилов даде първата си пресконференция като старши треньор на

...
Станимир Стоилов даде първата си пресконференция като старши треньор на
Коментари Харесай

Мъри прави фурор в Гьозтепе, 100 журналисти на първата му пресконференция

Станимир Стоилов даде първата си конференция като старши треньор на турския Гьозтепе. Тя се организира при доста огромен интерес от страна на локалните медии в наличието на 100 публицисти.

Основната задача на 56-годишния експерт, в чийто щаб е и легендата от Съединени американски щати 94 Цанко Цветанов, е влизане в локалната Суперлига.

„ Първото нещо, което желая да кажа е, че съм благополучен, че одобрих предизвикването. Познавам доста добре турския футбол. Гледах доста видеа от Гьозтепе и знам каква е организацията. Познавам отпреди хората. Щастлив съм, че мислим по идентичен метод за футбола. Винаги в моята кариера работя за клубове с явен проект за бъдещето. Първата ни цел е да се класираме за Суперлигата.

Виждам по какъв начин клубът е проведен, имаме стадион, имаме страхотна база. Смятам, че Гьозтепе е най-хубавият клуб в лигата. Трябва да се фокусираме напълно върху нещата на терена, да решим проблемите в метода на игра, с цел да печелим всички дуели. Не е обикновено Гьозтепе да не е в елита на турския футбол. Разбирам какво би трябвало да направя. Вярвам, че играчите би трябвало да осъзнаят, че не това е оптималното равнище, на което могат да играят “, разяснява Мъри.  

„ От през днешния ден стартирам да изисквам от футболистите да вдигнат равнището. Във футбола няма предели, даже на 35 има какво да научиш. Аз съм треньор, който обича дисциплината – освен в метода на игра, само че в съблекалнята, пред медиите, на пътя, даже когато разговаряш с почитателите. Дисциплината е елементарна дума, само че е доста значима за мен.

Не мога да обещая нищо особено, като се изключи че ще работя старателно и почтено. Ще се опитаме да създадем всичко допустимо, с цел да осъществим задачите си.

„ Аз виждам футбола по различен метод. Не е значимо кой вкарва головете. Атаката стартира от вратаря, а отбраната от нападението. В актуалния футбол е по този начин. Трябва тимът да играе по-добре. Всеки нападател вкарва повече тогава. Трябва малко да променим тактиката си в офанзива – да сме по-активни и нападателни. Моят футбол е нападателен – да притискаме противника в неговата половина, пред наказателното поле. Проблемът в един тим в никакъв случай не е един състезател. Когато играеш добре, всички вкарват, в това число бранителите. Трябва да работим старателно в офанзива. Не мисля, че нашият проблем е, че някой не вкарва “, счита Стоилов.

„ Който се показва добре, той ще играе. Всеки би трябвало да се бори за мястото си измежду титулярите. Да, някой път има тактически промени, само че в множеството случаи най-хубавите играят. Трябва да се концентрираме върху мачовете, които имаме преди паузата. Нормално е да забележим по какъв начин играчите реагират на нашите хрумвания. Винаги има предели. От през вчерашния ден започнахме да мислим по какъв начин тимът да е по-добър след Нова година. Сега обаче би трябвало да се концентрираме върху оставащите мачове, по-късно със спортния шеф ще мислим за селекцията преди началото на втория дял от сезона “, приключи наставникът на Гьозтепе, чийто дебют ще бъде в неделя против Тузла.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР