Станфорд, Калифорния и SMU ще се присъединят към конференцията на Атлантическото крайбрежие

...
Конференцията на Атлантическото крайбрежие (ACC) се разширява до 18 училища
Коментари Харесай

Конференцията на Атлантическото крайбрежие (ACC) се разширява до 18 училища с добавянето на Станфорд, Южния методистки университет (SMU) и Калифорнийския университет-Бъркли след гласуване от борда на директорите на конференцията в петък.

В изявление конференцията обяви, че училищата ще бъдат членове с пълни права на глас от юли 2024 г. – SMU ще се присъедини официално през юли 2024 г., а Станфорд и Калифорния ще направят това през следващия месец. Те ще започнат да се състезават в ACC от началото на учебната 2024/25 година.

Оттеглянето на Станфорд и Калифорния от Pac-12 оставя 108-годишната конференция само с двама останали членове – щата Орегон и щата Вашингтон.

„Развълнувани сме да приветстваме три институции от световна класа в ACC и очакваме с нетърпение да се състезават като част от нашата невероятна лига“, каза комисарят на ACC Джим Филипс.

Комисарят на Конференцията на Атлантическото крайбрежие Джим Филипс говори по време на пресконференция на NCAA за колежански футбол в Шарлот, Северна Каролина, на 20 юли 2022 г. Комисарят на Конференцията на Атлантическото крайбрежие Джим Филипс говори по време на пресконференция на NCAA за колежански футбол в Шарлът, Северна Каролина, на 20 юли 2022 г. Нел Редмънд/AP

По-късно той продължи: „Cal, SMU и Stanford ще бъдат страхотни членове на ACC и ние сме горди да приветстваме техните студенти-спортисти, треньори, служители и цялата общност в кампуса, възпитаници и фенове.“

„Ние сме много доволни от резултата, който ще подкрепи най-добрите интереси на нашите студенти-спортисти и е в съответствие с ценностите на Бъркли“, каза ректорът на Калифорнийския университет в Бъркли Карол Крист.

„Ние сме уверени, че ACC и неговите съставни институции са отлична комбинация за нашия университет и ще осигурят елитен конкурентен контекст за нашите студенти-атлети в този променящ се пейзаж на междуучилищна атлетика.“

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР