Стандартите за качеството на социалните услуги, както и правилата за

...
Стандартите за качеството на социалните услуги, както и правилата за
Коментари Харесай

Проект за стандартите за качеството на социалните услуги

Стандартите за качеството на обществените услуги, както и разпоредбите за контрола им - са написани в план на специфична разпоредба, която е оповестена за публично разискване на портала за обществени съвещания на Министерския съвет.

Мненията на заинтригуваните страни ще бъдат събирани до 9 май,

Стандартите за качество са съобразени с типа на обществената услуга и характерните потребности на потребителите.

В стандартите са включени и минималните условия за брой квалификацията на нужните чиновници, планувани са разнообразни условия за наемане на длъжностите и са заложени разнообразни умения, които следва да имат съгласно спецификата на услугата, както и отговорностите на доставчиците на обществените услуги за обезпечаване на професионално и кариерно развиване на чиновниците им.

Регламентират се методите за осъществяване на мониторинг на качеството на обществените услуги от общините и другите снабдители, както и от Агенцията за качеството на обществените услуги.

За първи път със закона за обществените услуги се вкара надзор на равнище снабдител на обществената услуга и на равнище община като реда, по който се прави този надзор е избран в плана на наредбата. Регламентира се редът за осъществяване на надзор, мониторинг и оценка на качеството и успеваемостта на обществените услуги от Агенцията за качеството на обществените услуги.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР