Стандартът на живот във Великобритания е спаднал с най-бързия темп

...
Стандартът на живот във Великобритания е спаднал с най-бързия темп
Коментари Харесай

Доходите на британците намаляват

Стандартът на живот във Англия е понижен с най-бързия ритъм от повече от осем години през февруари, защото растежът на заплатите е изостанал още повече от темпа на инфлация.

Средните приходи на британците, като се изключат бонусите, са се нараснали с 4,1% през февруари по отношение на година по-рано, демонстрират данни на Службата за национална статистика (ONS). Коригирани по отношение на цените за същия интервал обаче те са спаднали с 1,3%, което е най-рязкото намаляване от 2013 година, написа Bloomberg.

Растящите разноски за живот лишават британците от преимуществата на мощния пазар на труда. Безработицата е спаднала до 3,8% през трите месеца до февруари - най-ниското ниво от края на 2019 година, а свободните работни места са на рекордни равнища.

Очаква се натискът върху приходите да засегне търсенето и растежа през останалата част от годината. За семействата се задават още усложнения, защото неотдавнашните нараствания на налозите и по-високите сметки за сила заплашват да нанесат най-големия удар върху английския стандарт на живот до момента.

Стигат ли ни приходите след скока на цените

Вероятността за двуцифрена инфлация за първи път от четири десетилетия оказва напън върху държавното управление да предприеме повече ограничения, с цел да поддържа семействата, откакто пакетът на финансовия министър Риши Сунак беше счетен за непълен както от икономисти, по този начин и от благотворителни организации.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР