Стандард енд Пуърс (Standard & Poors) понижи кредитния си рейтинг

...
Стандард енд Пуърс (Standard & Poors) понижи кредитния си рейтинг
Коментари Харесай

"Стандард енд Пуърс" понижи кредитния рейтинг на Credit Suisse Group



" Стандард енд Пуърс " (Standard & Poors) намали кредитния си рейтинг на Credit Suisse Group до " BBB " от " BBB + ", което съставлява нов удар върху огромната швейцарската банка, която излезе на загуба през първото тримесечие и е изправена пред възходящи безредици от страна на акционерите след поредност от кавги.

В същото време вероятността пред кредитния рейтинг на банката е изменен на " постоянна " от " отрицателна ", уточни S&P.

Credit Suisse регистрира загуба за първото тримесечие и стартира съществени промени в ръководството, откакто натрупа милиарди загуби през 2021 година от несполучливи вложения.



Банката се пробва да реформира културата си на ръководство на риска и да обърне страницата на поредност от кавги, които провокираха голям брой кръгове от промени в управлението, неочаквани напускания и вътрешни и външни следствия.

Но кредитната организация S&P означи, че не чака бърз поврат след серията кавги, известни като аферата Archegos, Greensill и други.

" Въпреки че групата интензивно работи върху дейности за възобновяване, считаме, че трайна смяна в културата на риска в такава комплицирана световна организация ще отнеме време “, уточни кредитната организацията и добави: " Сега считаме, че това ще бъде още по-трудно при влошаваща се икономическа и бизнес среда ".

S&P също по този начин съобщи, че вижда задачите на управлението за възобновяване на рентабилността като амбициозни, изключително предвид на разтърсванията в ръководството и икономическата неустановеност. " Според нас отношението риск/възвръщаемост на групата евентуално ще остане под това на нейните основни съперници и други високо оценени сътрудници, най-малко в средносрочен проект “, сподели кредитната организация.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР