Стана ясноп колко получават миньорите.През последните 2-3 години заплащането на

...
Стана ясноп колко получават миньорите.През последните 2-3 години заплащането на
Коментари Харесай

Разкриха средната заплата на миньорите

Стана ясноп какъв брой получават миньорите.

През последните 2-3 години заплащането на автомонтьорите в България се е вдигнало с над 50% и междинната заплата на чиновник с опит е към 5 хиляди лв. месечно.

Дори стартовите заплати за хора без предходен опит стартират от 2000 лв. месечно, съвсем колкото са и на лекарите. В момента лекар със приключена компетентност се назначава в държавните и частните лечебни заведения с към 2200 лева месечна заплата.

Прегледите на уеб сайтове за разгласи за работа демонстрират, че сега съвсем няма сервиз на оторизирани дилъри на коли в България, който да не търси мехатроници, както е настоящото име на тази специалност.

Има сервизи, които оферират минимум 3000 лв. за младши автомонтьор, и такива, които афишират заплати от 3400 лева, написа novini.bg.

Сред обявите на доста прочут сервиз на вносител на шкоди има даже такава за чиновник на автомивка със стартова заплата от 1800 лева месечно, показа инспекция на “24 часа ”.

Все отново при обявите се показват и избрани условия. Например няма работна позиция за автомонтьори, за която да не се изисква високо равнище на компютърна просветеност и опит в потреблението на профилирана диагностична инсталация и програмен продукт.

Тройно нарастване: заплатата на кмета на София да е 9100 лева, а на съветниците - 5733 лева, предлага отчет

Още по-високи са условията при ремонт на лекотоварни и товарни коли и профилирана техника. Но там и стартовите заплати са от 3500 лв. нагоре и евентуално с течение на времето и натрупването на опит отиват до над 5 бона месечно.

Според хора от сектора една от аргументите за забележимото нарастване на заплатите в тази сфера е доста силното приключване на чиновници в чужбина Дори в българските уеб сайтове се срещат разгласи за набиране на мехатроници за работа в Германия и Нидерландия, където се оферират същите суми, само че в евро.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР