Стана ясно кой ще замести - канидатът за президент на

...
Стана ясно кой ще замести - канидатът за президент на
Коментари Харесай

Стана ясно кой ще замени убития кандидат за президент на Еквадор

Стана ясно кой ще замести - канидатът за президент на Еквадор.

От неговата партия Construye оповестиха, че издигат Андреа Гонзалес за собствен претендент за президент на изборите на 20 август, оповестява БиБиСи. Те прибавят, че са в развой да изберат и претендент за вицепрезидент.

Днес, неделя, 13 август, следва 36-годишната Гонзалес, чиято кариера е фокусирана главно върху проблемите на околната среда , само че която самият Вилависенсио бе показал като негов заместител, в случаите, в които е възпрепятстван да взе участие персонално, да взе участие в избирателен спор.

От партията Construye написаха в обществените медии, че тя ще продължи досегашната политика на Вилависенсио и милиони еквадорци ще я поддържат в реализирането на тази нейна цел. Кандидатът за вицепрезидент също ще бъде определен измежду най-доверените хора на убития кандидат-президент.
 Президентът на Еквадор разгласи изключително състояние
Президентът на Еквадор разгласи изключително състояние

То ще продължи 60 дни

Вилависенсио, който бе погубен на 59-годишна възраст, е някогашен публицист и член на Народното събрание . Той бе прострелян три пъти в главата, до момента в който напускаше обществено събитие в столицата Кито в сряда. При престрелка с полицията един от атакувалите претендента за президент бе погубен, до момента в който другите нападатели съумяха да избягат.

Убийството му шокира Еквадор - страната, която в някаква степен беше отвикнала от сходни прояви на принуждение . През последните години обаче престъпността се усили, подхранвана от разрастването на колумбийските и мексиканските наркокартели.

Кампанията на Вилависенсио бе фокусирана върху корупцията и наркобандите и той бе един от дребното претенденти, които твърдяха, че има връзки сред проведената престъпност и държавни чиновници в Еквадор .
 ФБР ще проверява политическото ликвидиране в Еквадор
ФБР ще проверява политическото ликвидиране в Еквадор

Напрежение в латиноамериканската страна

В четвъртък вътрешният министър на Еквадор Хуан Сапата разгласи, че са и членове на проведени незаконни групи.

Вилависенсио оставя пет деца без татко . Той бе един от осемте претенденти за президент, които обещаваха да се показват доста мощно още на първия тур.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР