Стана ясно какъв е залогът - диктатура или парламентарна република.

...
Стана ясно какъв е залогът - диктатура или парламентарна република.
Коментари Харесай

Залогът е диктатура или парламентарна република: Депутати от ПП-ДБ осъдиха поведението на Радев

" Стана ясно какъв е залогът - тирания или парламентарна република. Изборът (за)сега е в ръцете на Народното събрание ". Така съпредседателят на " Продължаваме промяната " Асен Василев реагира на днешното връчване на втория мандат за сформиране на държавно управление.

Неговите остри думи са във връзка държанието на президента Румен Радев, който обществено съобщи, че обединението би трябвало да преосмили изпълняването на мандата след публикуваните записи. От изявлението на президента стана ясно, че той не желае да връчва проучвателния мандат, само че въпреки всичко го направи, защото Конституцията го задължава.

Народният представител Насимир Ананиев също се включи в дебата, кат оказа, че президентът е обидил " над 621 000 български жители ".

В профила си във Фейсбук депутатът от ПП-ДБ Елисавета Белобрадова осъди държанието на Радев като " антиинституционно, без аналог и напълно недопустимо ".

" Отчаянието Ви и жаждата Ви за власт са потресаващи на фона на обстоятелството, че ние в България сме виждали много хора да прекаляват. Е, Вие прекалихте повече от всеки различен. Вие поставяте целия парламентарен ред в риск, насъсквате жителите един против различен, насъсквате партиите една против друга и срамът от това се чу в гласа Ви и се видя в лицето Ви ", написа Белобрадова.

Пред публицисти съпредседателят на " Демократична България " Атанас Атанасов разяснява, че може би на президента му се е " усладила властта ", откакто толкоз дълго време ръководи посредством длъжностен кабинет.

·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР