Стана ясно как непопулярният и грохнал президент на САЩ Джо

...
Стана ясно как непопулярният и грохнал президент на САЩ Джо
Коментари Харесай

Съдът в Колорадо помогна на противниците на САЩ по целия свят

Стана ясно по какъв начин непопулярният и отпаднал президент на Съединени американски щати Джо Байдън възнамерява да бъде избран отново за президент за втори мандат: Доналд Тръмп ще бъде отхвърлен от изборите, с цел да може Байдън да се състезава със самия себе си. Съд в Колорадо към този момент направи това, само че това е удар не толкоз по Тръмп, що се касае за външната политика на Съединени американски щати.

Колорадо е едва обитаем планински щат в сърцето на Съединени американски щати. При това беше от „ клатещите се “, където печелят или демократи, или републиканци. Но през днешния ден към този момент е изцяло демократична територия, където консерваторите нямат повече шансове, в сравнение с в слънчева Калифорния.

Това избута Колорадо в периферията на американската политика. Няма смисъл от предизборна акция в щат, в който изборът на хората е превдварително решен. Но откакто локалният Върховен съд в профил Доналд Тръмп от републиканските първоначални избори, пустинята притегли вниманието на целия американски естаблишмънт.

Поради дългия демократичен интервал всичките седем съдии от съда в Колорадо са назначени от демократите. Четирима от тях, анализирайки речта на Тръмп пред последователите му в деня на завладяването на Капитолия, го одобриха за въстаник, който е протегнал ръка на основите на конституционния ред.

Така искът за премахване на някогашния президент от републиканските първоначални избори беше задоволен. Очаква се сходно решение да бъде взето от Върховния съд на Колорадо по отношение на присъединяване на Тръмп в президентските избори.

По-рано сходни искове бяха отхвърлени от съдилища във Флорида, Ню Хемпшир, Минесота, Мичиган и Аризона. В последните два случая делото стигна до обжалване, само че се оказа, че Колорадо нарушава откритата наклонност. Подобни каузи се водят в минимум 16 други щата и броят продължава да пораства.

В повече от половината от случаите едно и също лице заведе дело - Антъни Кастро, официално републикански политик и извънредно подозрителен вид, работещ като „ изпратен казак “ за демократите. Преди това той се опита да блокира присъединяване на Тръмп в президентските избори посредством Върховния съд на Съединени американски щати, само че Върховният съд отхвърли на Кастро самото право да предяви подобен иск.

Той обаче официално има право да оспори присъединяване на Тръмп в първичните избори на официално общата им партия и Кастро преференциално злоупотреби с него, действайки като политически пълководец, който тича напред-назад, а не като вътрешнопартиен конкурент на някогашния президент.

Накратко, простата неспособност да получи електорални гласове на Колорадо няма да отслаби Тръмп - той по този начин или другояче не ги е желал. Създаден е обаче извънредно противен казус - както във връзка с по-нататъшни правосъдни решения по желае на Кастро, по този начин и във връзка с завеждане на каузи за премахване на Тръмп от президентските избори на щатско равнище. В Колорадо дадоха да се разбере, че сходна игра си коства и че на тяхна територия към този момент считат ексцентричния милиардер за бунтовник.

Най-лошият вид за Тръмп е неоправдателна присъда да вземем за пример в Аризона и Мичиган, както и в Невада и Уисконсин. Това са " клатещи се щати " и в случай че името на някогашния президент не бъде включено в бюлетината там, това ще бъде сериозно за акцията му.

Ако Джо Байдън има късмет още веднъж да завоюва президентския пост, това е той. Други не се виждат. 81-годишният президент към този момент сподели, че той също има вяра, че Тръмп е бунтовник. Самият Тръмп отговори в духа на „ Не! Ти! ” в обществената си мрежа. „ Аз не съм бунтовник... само че корумпираният Джо Байдън е “, написа той.

Не би трябвало да се чака градивна полемика сред тях. Какво би трябвало да чакаме?

От една страна, би трябвало да чакаме, че акцията на Доналд Тръмп ще стане още по-богата, а самият той ще стане още по-популярен. Поне тъкмо до това доведоха всички предходни опити на демократите да го отстранят от политиката по правосъден път - до повишение на рейтинга и броя на даренията. Американците се провеждат изненадващо бързо, когато видят опит от страна на страната да наруши политическите им права.

От друга страна, усилването на правната война сред републиканци и демократи е неизбежно. Присъдата в Колорадо означи пресичането на още една „ алена линия “. Сега републиканските щати ще стартират да попречват претендента Байдън да взе участие в изборите. Това към този момент беше препоръчано да се направи да вземем за пример от лейтенант-губернатора на Тексас.

Най-вероятно тази война ще завърши с присъда от всемогъщия Върховен съд на Съединени американски щати, където екипът на Тръмп ще оспори присъдата в Колорадо и затова всички сходни присъди едновременно. От деветте съдии във висшия народен съд, чиято присъда е наложителна за всички щати, шестима са консерватори, а трима са назначени персонално от Тръмп, когато той беше президент.

Имайки поради предходни правосъдни присъди в Аризона, Ню Хемпшир, Мичиган и други, наподобява извънредно малко евентуално Върховният съд да издаде изключително автентично решение. Засега всички оригинали са се събрали в Колорадо, където, апропо, се развива известният язвителен анимационен сериен филм „ Саут Парк ”. Посланието на множеството му епизоди е, че Америка е полудяла.

Може би в действителност е полудяла. Най-малкото, американците унищожават американската система за надзор и баланс със личните си ръце и отстраняват дългогодишните правила за политическа конкуренция. Между „ сините ” и „ алените ” се води същинска война без правила. Колкото повече табута нарушават, толкоз повече се приближават до пълноценна революция.

Но даже и най-лошото да може да бъде избегнато, Съединените щати нанесоха тежък удар на личния си имидж. Както саркастично означи президентът на Салвадор Найиб Букеле, разяснявайки процеса против Тръмп преди шест месеца, „ представете си единствено, в случай че това се беше случило в която и да е друга страна “. „ Съединени американски щати изгубиха опцията да употребяват „ демокрацията “ във външната политика “, заключи той.

Това значи, че отстраняването на главния опозиционен претендент от изборите под политизиран и преувеличен предлог е умишлено недемократична стъпка. И в случай че това се беше случило в друга страна и претендентът беше прозападен, Вашингтон щеше да разгласи това за недопустимо и да заплаши „ нарушителя “ със наказания.

Невъзможно е да се пропагандира морал от обществен дом. Поне не по метод, който да не наподобява двуличен и освен това да ви одобряват на съществено.

Съдът в Колорадо постави завършек на тази дълготрайна комедия, забранявайки освен на Тръмп да взе участие в предварителните избори, само че и на Вашингтон да се намесва в работите на суверенни страни с желанието да „ поправя “ тяхната народна власт.

Преди той нямаше това право, само че в този момент безсрамието на сходна политика е общоизвестен факт. И всеки опит на американците в тази област може да бъде спрян неучтиво, само че твърдо - " Я се вижте сами! "

Превод: В. Сергеев
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР