Стана ясно, че България отива на петите избори, което е

...
Стана ясно, че България отива на петите избори, което е
Коментари Харесай

Ген. Атанасов: Съмнявам се, че Борисов щеше да подкрепи ДБ, ако ни беше даден третият мандат

Стана ясно, че България отива на петите избори, което е извънредно. Трябва да разбираем на хората за какво стигнахме до там и какво ще им предложим. Това съобщи в студиото на Би Ти Ви ген. Атанас Атанасов, водач на ДСБ и съпредседател на „ Демократична България “.

Ясно е, че на тези избори още веднъж борбата ще бъде сред реставраторските сили и реформаторските сили. Реставраторските сили набират скорост. Оказва се напън върху реформаторските сили. Ние няма да влизаме изрично в колоборации с Борисов, добави политикът.

Той уточни, че няма доверие на Борисов и счита, че ГЕРБ нямаше да дадат поддръжка, в случай че Демократична България беше получил третия мандат. 

Тактиката на Борисов е тактичност на изтощението. Той има кюлчетата, пачките в чекмеджетата, има мрежи и структури в провинцията. Затова за него е добре да има колкото може повече избори, с цел да бъде отпаднал съперника. Като в онази ария: „ елате пиленца при батко “. Борисов е отровен, нездравословен, парламентарната република страда поради него и тук стигаме до това да пазим основния прокурор, с цел да пазим интереса на Борисов, разяснява ген. Атанасов и посочи, е п президентството е препънало Демократична България, макар че Христо Иванов е желал да направи нещо положително за България. 

На президентът му се услади властта. Защото партиите имат тази отговорност, само че откакто не могат да намерят съгласие между тях, дават власт на президента, уточни партийния водач. 

Скандала „ Нексо “

Какво закононарушение е извършила  компанията „ Нексо “ и какви са вредите и кой ги е понесъл – това е моят въпрос към основния прокурор. Цялата информация за „ Нексо “ демонстрира, съгласно мен, че става дума за една прокурорско-герберска уйдурма, с коят се нападна една политическа мощ, която желае да направи радикална правосъдна промяна. Става дума за многоцелеви предизборни мероприятия – беше първо „ Джемкорп “, ориентиран удар против Политическа партия,  а в този момент „ Нексо “, която обществено дарила пари на Демократична България. Така се вършат дейни мероприятия, когато едни хора държат прокуратурата и службите, акцентира ген. Атанасов. 

Той напомни за себе си, че 6 години е бил  обвинен по три каузи по времето на Филчев, които са завършили с оправдателни присъди. Но те са показателни какво значи  злоупотребата със закона, когато основният прокурор има неограничена власт.

Военна помощ за Украйна

Аз бях в българската делегация, която посети Киев и се срещна с президента Зеленски. Когато се върнахме от Киев, още тогава аз го споделих обществено – президентът Зеленски благодари на държавното управление в лицето на премиера, че не пречи Украйна да се доставя по търговски метод с изделията на българския военно-промишлен комплекс. Тоест, този факт стана известно още тогава. Ние от Демократична България правихме всичко належащо да се окаже помощ на жертвата в тази нападателна война. Трябва добре да се схваща какво значи българската страна да окаже помощ и какво значат връзките сред българската страна и техните интернационалните контрагенти. Правителството на Петков направи всичко належащо, с цел да бъде окаже военна помощ на Украйна, макар съпротивата в Народното събрание. 
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР