Стадион Христо Ботев трябва да е завършен до началото на

...
Стадион Христо Ботев трябва да е завършен до началото на
Коментари Харесай

"Ботев" ще се върне на стадиона си до септември 2021 г.

Стадион " Христо Ботев " би трябвало да е приключен до началото на септември 2021 година Консорциумът ДЗД " Колежа "  (с присъединяване на компаниите ПИМК и " Валмекс " ), който завоюва търга за дострояване на оборудването, се е заел, че до 9 месеца първият довършителен стадий би трябвало да е завършил, заяви Dsport.

Това важи от през днешния ден, откакто тази заран в Община Пловдив, в наличието на кмета Здравко Димитров бе подписан публично договорът за социална поръчка. Цената за цялостното доизграждане, с която ДЗД " Колежа " завоюва търга, е 43 657 605,52 лв. без Данък добавена стойност. След поето заричане на премиера Бойко Борисов, с решение на държавното управление, бяха отпуснати 25 млн. лева с Данък добавена стойност. Тези средства ще са задоволителни за привършване на първия стадий на градежа. Според собственик на ПИМК Илиян Филипов, след този стадий оборудването към този момент ще може да приема публични мачове.

Това значи, че " Ботев " (Пд) ще може да играе на актуализирания стадион от сезон 2021/22. За последно отборът игра там през декември 2013 година След това тогавашният притежател на клуба Цветан Василев започва величествен проект за цялостна реорганизация, само че той бе замразен поради проблемите на банкера с прокуратурата и последвалото му отдръпване от клуба. След това бе изработен нов опит за рестартиране на градежа, когато отпред на " Ботев " бе Георги Самуилов. Това бе направено в наличието даже на премиера Бойко Борисов през август 2019 година Но по-късно Самуилов разгласи, че няма да има опция самичък да финансира довършването и помоли за помощ страната.

Последвалото отпускане на средства от страна на държавното управление на Бойко Борисов не бе единствено за ст. " Христо Ботев ". Други 12 млн. лева са дадени за стадиона на другия първокласен пловдивски клуб -  " Локомотив ". Там има към този момент компания, която завоюва търга - старозагорската " Рудин " ООД, като текат довършителни процедури, преди да бъде подписан договорът за социална поръчка.

 

 

 

 

 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР