Стачките и недостигът на персонал принуждават авиокомпаниите да отменят хиляди

...
Стачките и недостигът на персонал принуждават авиокомпаниите да отменят хиляди
Коментари Харесай

Хаосът с полетите в Европа блокира летните пътувания

Стачките и дефицитът на личен състав принуждават самолетните компании да анулират хиляди полети. Това предизвиква дълги опашки и чакайки с часове на огромните летища в Европа, очакванията за горещо първо лято след широкоразпространените локдауни и забрани за пътувания са попарени, написа Ройтерс в собствен разбор.
След всеобщите съкращения на работни места и заплати, когато КОВИД спря пътуванията, чиновниците в промишлеността - от водачи до превозвачи на багаж, желаят огромни нараствания на възнагражденията и по-добри условия на труд. Имаше вълна от митинги. Например членовате на испанския синдикат на кабинния екипаж на Ryanair възнамеряват да стачкуват четири дни в седмицата до януари идната година, с цел да отвоюват по-високо възнаграждение и по-добри условия на труд, заяви профсъюзът USO на 27 юли. Стачката ще се организира от понеделник до четвъртък всяка седмица от 8 август до 7 януари 2023 година
Летищата и самолетните компании се борят да наемат повече служащи, като търсят от водачи до личен състав за сигурност и граничен надзор. Много от тях напуснаха по време на рецесията. Ръководителите в промишлеността споделят, че е мъчно да се наемат хора за постоянно физически натоварваща, относително нископлатена работа на летища, ситуирани отвън града. Обучението на нови чиновници и приемането на позволение за работа на летищата също лишават месеци. Германия да вземем за пример възнамерява да форсира издаването на разрешителни за работа и визи за няколко хиляди задгранични летищни служащи, главно от Турция, с цел да облекчи хаоса при пътуванията. Според летищната асоциация ADV към едно на всеки пет работни места за сигурност, чекиране и обслужване на самолети остава свободно.

Последвайте или харесайте вестник " ДУМА " във ФЕЙСБУК --> <--

Споделяйте нашите изявления.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР