Професионалната гимназия по селско стопанство Ангел Кънчев“ в Русе спечели

...
Професионалната гимназия по селско стопанство Ангел Кънчев“ в Русе спечели
Коментари Харесай

Проект променя визията на парка на ПГСС „Ангел Кънчев“

Професионалната гимназия по селско стопанство „ Ангел Кънчев “ в Русе завоюва план “Създаване на демонстрационнa агроекосистемa “ по Националната акция „ Чиста околна среда – 2024 година “. Целта на плана е основаване на дребна съвременна образователна екосистема, която да бъде стабилно непокътната, поддържана и съхранена за бъдещо образователно приложение в образователното заведение.

Инициативата цели да се усъвършенства качеството на образователния развой чрез използване на на практика опит, допълващ теоретичното образование по характерна професионална подготовка както при първичното осъществяване на дейностите по плана, по този начин и при бъдещото поддържане на устойчиви резултати.

Прилежащата паркова повърхност в кв. „ Образцов чифлик “ е част от зона с многофункционално предзначение. Паркът следва да се обогати с родни овощни дървета - череша, круша, слива, смокиня и ябълка. Ще бъдат закупени и български сортове лози - Ряхово, Приста, Русенски мискет, Русенско без семе, Велика, Зорница. На територията на парка ще се засадят и многогодишни плодни шубраци - къпини, касис, цариградско грозде и алена боровинка, както и декоративни шубраци от типовете лигуструм, златен дъжд и майски сняг. Новосъздадената билкова градина ще запознае учениците с някои типове, проучването на които не е включено в образователния проект, само че които са все по-перспективни за развъждане в България.

Проектът планува още доставката на многокорпусен кошер с инвентар, който ще служи за образование на възпитаници от специалността “Ветеринарен механик ”. Добро практическо приложение ще има и за предмета „ Пчеларство “, изучаван в 12 клас.

Инициативата включва и доставка на влечащите рози в саксия, които ще обогатят разноцветния колорит на естествената забележителност, като около тях ще има инсталирани нови постоянни пейки за отдих. Учениците ще имат опция за осъществяване на открити уроци в новообогатения парк на територията на образователното заведение.

Професионална гимназия по селско стопанство “Ангел Кънчев “ е първото професионално учебно заведение в България. Основано е през 1865 година като опитно стопанство. От 1879 година е нисше практическо земеделско учебно заведение, а от 1883 година е приблизително земеделско учебно заведение.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР