Стачка на космодрума Куру във Френска Гвиана, която започна още

...
Стачка на космодрума Куру във Френска Гвиана, която започна още
Коментари Харесай

Стачка във Френска Гвиана парализира европейската космонавтика

Стачка на космодрума Куру във Френска Гвиана, която стартира още предишния месец, сковава европейската космонавтика, оповестява уеб сайтът Spaceintelreport (източник). Поради това съществува действителна опция компанията Арианспейс да не може да извърши в целокупност програмата си по изстрелвания през 2017 година.

Спирането на работа на европейския космодрум внася спомагателни разтърсвания за комерсиалните галактически интензивности в международен мащаб. Има доста спътници, които чакат да бъдат изстреляни от години, а отлаганията в ракетния бранш се отразява на тях. През лятото на предходната година ракетите “Протон ” на Русия бяха изведени от употреба заради дефектни мотори и към този момент не се обрисува да летят най-рано до края на май тази година. Ракетата на СпейсЕкс “Фолкън 9 ” е още веднъж в употреба, само че спътниците не престават да летят след огромни отлагания заради повредата през септември предходната година. Сега, когато и европейската “Ариана 5 ” не може да лети заради стачката, ситуацията не е по никакъв начин розово за сателитния пазар.

Междувременно Китай разполага с доста положителни ракети, само че американските управляващи не разрешават изстрелването на издигнати в Съединени американски щати спътници на китайски ракети.

Протестиращите във Френска Гвиана се оплакват от високо равнище на престъпност, незаконни имигранти и изцяло утежняване на изискванията във френските райони оттатък океана.

Очакваме да забележим по какъв начин ще се развие обстановката.

Изстрелване на ракета “Ариана 5 ” през 2016 година. Credit: ESA

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР