Стабилно растящата инфлация в Австрия поражда безпокойство и критики. Според

...
Стабилно растящата инфлация в Австрия поражда безпокойство и критики. Според
Коментари Харесай

Правителството на Австрия губи битката с инфлацията

Стабилно растящата инфлация в Австрия поражда безпокойствие и рецензии. Според стопански специалисти, държавното управление не съумява да се оправи с високите разноски за живот и потребителите заплащат цената.
Притеснява ме, че работата не е задоволителна, с цел да си закупувам храна всеки ден.
Керстин Хауке – гражданин на Виена
В момента дините са 2.50 евро за кг. Как могат хората да си ги разрешат?
Гази Йозюрек – гражданин на Виена

Латвия, Словакия, Литва, Естония и Австрия имат най-високата инфлация в еврозоната. Но до момента в който показателят на потребителските цени понижава в първите четири страни, в Австрия е записано в допълнение нарастване по отношение на предходния месец. Институтът за стопански проучвания във Виена подлага на критика подхванатите до момента ограничения от държавното управление и приканва за смяна на курса.

„ Правителството не може да се възползва от държавната благосъстоятелност върху услугите за доставки на газ и електрическа енергия и да трансферира пониженията на цените, към този момент настъпили на европейския енергиен пазар, към потребителите и дребните и междинни предприятия “, отбелязва Йозеф Баумгартнер от Института за стопански проучвания.

Според специалистите, скоро би трябвало да настъпи спад в цените на питателните артикули, само че в браншове, които изискват огромен личен състав като ресторантьорството, покачванията на цените ще продължат.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР