Срутище застрашава язовир Кричим. За това алармира кметът на Община

...
Срутище застрашава язовир Кричим. За това алармира кметът на Община
Коментари Харесай

Срутище застрашава язовир Кричим

Срутище заплашва язовир Кричим. За това сигнализира кметът на Община Кричим Атанас Калчев.

Местните хора се тревожат, че и при най-малката сеизмична или друга интензивност скалният масив може да се срути и да провокира голяма покруса.

Кметът на Кричим Атанас Калчев също прикани виновните институции да вземат незабавни ограничения, преди да се е стигнало до случай, който би могъл да вземе и жертви.

„ Несериозно е да се изяснява от виновни институции, че посредством плана за рехабилитация на републиканския път от село Михалково до град Кричим скатните откоси на срутището ще бъдат обезопасени и надали не казусът ще бъде позволен в целокупност ”, разяснява кметът.

Според него е несериозно да се стига до тълкувания това срутище ли е, или е свлачище и от там да се вършат опити за размиването на отговорностите сред централните и териториалните органи на изпълнителната власт, и притежателите и ползвателителите на парцели.

„ Смятам, че не е редно аз да обяснявам на популацията на общините Кричим и Стамболийски, както и на способените държавни институции, които имат и отговорности по надзор и предварителна защита, какво ще се случи при вероятно ненадейно сриване на огромни количества земно-скални маси в чашата на язовир “Кричим ”.

Какво ще се случи при образуването на висока вълна, която да прелее над короната на стената и противоположната аналогична вълна с посока към язовирната стена “Въча ” и ПАВЕЦ “Орфей ”, добави Калчев.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР