Сроковете за провеждане на консултации за членове на Секционните избирателни

...
Сроковете за провеждане на консултации за членове на Секционните избирателни
Коментари Харесай

ЦИК изтегля сроковете за назначаването на СИК заради ваксините

Сроковете за осъществяване на съвещания за членове на Секционните изборни комисии (СИК) са изтеглени по-рано с 5 дни , а назначението им с девет, с цел да има време членовете на СИК да бъдат имунизирани с две дози. Това стана ясно по време на брифинг на представителя на ЦИК Таня Андреева, отдаден на идния парламентарен избор на 4 април.

ЦИК одобри решения по отношение на реда и изискванията за присъединяване на покровители, наблюдаващи и на назначение на СИК . Във връзка с това решение ЦИК изтегли консултациите за съставите на СИК на 22 февруари, а назначение на СИК към дата 1 март .

На 17 февруари завърши регистрацията на партии и обединения за изборите . Регистрирани са общо 31 партии и 8 обединения .

ЦИК е отказала регистрация на 6 партии, а 5 от партиите и две обединения са в неприключена инспекция . Съмнения няма, просто петте парии и двете обединения са си подали документите във вчерашния ден и техните подписи към момента не са тествани, изясни Цанева.

Отказаната регистрация е поради неизпълнени условия - липса или непълни документи, непредадени подписки в електронен вид и други Сред шестте партии са " България на труда и разсъдъка ", Национална движение „Симеон Втори", " Бригада ", " Движение напред България ", " Съюз за отечеството " и " Средно европейска класа " .

В ЦИК са постъпили 24 тъжби, като главно жалбите са от " Атака ". По отношение на тъжба, в която се твърдяло, че са ощетени наблюдаващи, покровители и представители на партии да осъществят видеоразпространение и видеонаблюдение, от Върховен административен съд са се произнесли и са оставили без разглеждане производството по жалбата. Мотивите на съда били, че покровители, наблюдаващи и представители на партии и обединения не са лишени от опция за видеоразпространяване , защото не е налице засягане на техните права и такива права не съществуват за такава категория лица.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР