Сроковете на корпоративните плащания в Германия през 2023 г. се

...
Сроковете на корпоративните плащания в Германия през 2023 г. се
Коментари Харесай

Кофас: Сроковете на корпоративните плащания в Германия през 2023 г. се доближават до нивата отпреди пандемията

Сроковете на корпоративните заплащания в Германия през 2023 година се приближават до равнищата отпреди пандемията. Въпреки това през тази година са регистрирани повече забавяния в заплащанията от тези за интервала 2020-2022 година, съобщиха от " Кофас България ".

За разлика от предходната година последното издание на изследването на " Кофас " за корпоративните заплащания в Германия не беше повлияно от характерни събития като пандемията от COVID-19 или началото на войната в Украйна и последвалия напън върху цените на стоките. Това докара до нормализиране на заплащанията за 2023 година, които се приближиха до стойностите отпреди пандемията, отбелязват от " Кофас ". Все повече компании стартират да оферират условия на отсрочено заплащане през 2023 година (79 на 100 от всички участници в проучването), което е сравнимо с 2019 година (81 на сто).
Сроковете за плащане 
Общото желание на бизнеса в Германия за по-кратки периоди на отсрочено заплащане остава непроменено: през тази година повече от половината от интервюираните компании са поискали заплащанията да се правят в границите на до 30 дни, до момента в който свръхдългите периоди на кредитиране (120+ дни) остават необичайност.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР