Срокът, който бе поставен от Булгаргаз“ на Топлофикация София“, да

...
Срокът, който бе поставен от Булгаргаз“ на Топлофикация София“, да
Коментари Харесай

Изтича срокът на Топлофикация София да изплати текущите си задължения към Булгаргаз

Срокът, който бе подложен от „ Булгаргаз “ на „ Топлофикация София “, да изплати отговорностите си, изтича през днешния ден. Столичното сдружение дължи 131 милиона лв. на газовото сдружение, което предизвести, че ще спре подаването на газ.

Президентът Румен Радев и министри организираха среща с присъединяване на държавните енергийни сдружения, държавния регулатор, работодатели, синдикати и локалната власт във връзка рецесията в енергетиката, след която ръководителят на Столичния общински съвет Георги Георгиев сподели, че Столична община упорства за незабавни ограничения за отплата на „ Топлофикация София “.

Според него общинското сдружението би трябвало да бъде обезщетено по същия метод и със същите средства, както всяка една частна компания.

По време на срещата служебният министър председател Стефан Янев пое ангажимент проблемите на софийската „ Топлофикация “ да бъдат разисквани навреме.

Пред Националното радио общинският консултант Прошко Прошков неотдавна прикани „ Булгаргаз “ да не нагнетява напрежение. „ Топлофикация “ е незаменима част от енергийната система на София и на страната. Тя е част от сериозната национална инфраструктура. Без „ Топлофикация “ е невероятно да съществува енергийната система на София.

Няма по какъв начин да се спре подаването на газ от публичен снабдител, това би било бойкот против милион и половина жители.

Изпратени са писма и се надявам да получим отговор за срещи със съответните министерства, Министерски съвет, самостоятелния регулатор, с цел да се промени методиката, да се намерят запасите, защото сега дълговата серпантина става пропаст за „ Топлофикация “, без да има никаква виновност самото сдружение. “

Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР