Сривът на Фейсбук може да се разглежда като сериозна координирана

...
Сривът на Фейсбук може да се разглежда като сериозна координирана
Коментари Харесай

Иван Савов: Сривът на Фейсбук е координирана глобална атака върху настоящия световен ред

Сривът на Facebook може да се преглежда като сериозна координирана световна офанзива върху сегашния международен ред сега . Тази догадка разви в изявление за БНР Иван Савов, шеф на Европейския институт за риск политика. 

Савов разяснява, че е налице събитие от вида на така наречен черен лебед , извънредно рядко съвпадане на няколко събития – разкритието на някогашна служителка на Facebook, излизането на Досиетата „ Пандора “ и механически срив на система с световни мащаби.

„ Която е способна и потвърди, че може да манипулира цели народи да се радикализират и да ги манипулира да правят дейности в една и ли друга посока. През Facebook беше определен Тръмп и през Facebook беше операцията, тъй че да гласоподават англичаните за Брекзит. Започваме да мислим доста съществено за това, че става дума за една сериозна, координирана световна офанзива върху сегашния международен ред сега. “

Живеем в забавен свят с мрежови опасности, всичко е обвързвано. Чисто техническата страна на срутва в обществените мрежи би трябвало да се проучва в подтекста на времето, в което живеем, уточни Иван Савов след 6-часовия срив в обществените мрежи нощес. 
Първият голям удар върху Facebook пристигна 24 часа по-рано , когато някогашна служителка на компанията изнесе над 10 хиляди документи за злоупотреби на Facebook в техен интерес с душeвността на хората и вероятно въздействие върху радикализацията в редица страни, в това число в посока към военни спорове, разясни Савов.

„ Часове по-късно се случи и техническият срив и е доста мъчно да го сложим в зоната на случайността . “

Според Иван Савов се е получила неуместна обстановка с мащаб, който въобще не е бил очакван в риск анализите на компанията .

„ Говорим за невиждан мащаб. Изключително акуратен удар и макар изказванията на компанията, че това е станало при неверен ъпдейт, нашите специалисти бяха на мнение, че тук може да става дума за злонамерено деяние от отчаян чиновник след публикуването на информацията, а може да е също злонамерено деяние извън, от държавно спонсорирани хакери, които да са блъснали системата. “

Това е стартът на рухването на империята на Зукърбърг , счита Иван Савов. 

„ Конгресът на Съединени американски щати от дълго време проверява Зукърбърг, още от аферата с „ Кеймбридж аналитика “. Твърденията, че тези логаритми за психическо влияние, за радикализиране, основаване на отрицателни настроения, конфронтиране на хората, което води до по-голяма интензивност във Facebook, обаче в това време води до проблеми в страните, в това число в нашата можем да го забележим – всичко това е вързано с тази психоманипулация за негативизъм, която води до по-големи облаги , по-голяма интензивност на клиентите. Фокусът на не едно държавно управление, освен на Щатите, е да се търси решение за надзор и регулация “, разяснява специалистът.

Мнението в елементи чуйте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР