Срещу приватизацията на ВМЗ - Сопот се обявиха от "Обединените

...
Срещу приватизацията на ВМЗ - Сопот се обявиха от "Обединените
Коментари Харесай

Депутати одобриха разпродажба на имоти на ВМЗ - Сопот


Срещу приватизацията на ВМЗ - Сопот се оповестиха от "Обединените патриоти " с мотив, че парцелите се продават с желание избрани вложители да се възползват от това.

По предложение на икономическото министерство елементи от Вазовските машиностроителни фабрики ще бъдат продадени. Това взеха решение на първо четене депутатите през днешния ден. Аргументът за продажбата е, че военният комплекс няма потребност от тези парцели и няма опция да ги поддържа. Според заложеното решение ще бъдат продадени осем здания на територията на ВМЗ - Сопот, хотел в същия град, както и почивната хижа на сдружението "Чевира ", която се намира наоколо до Старосел.

Военното дружество е в забранителния лист на Закона за приватизация и следприватизационен надзор като сдружение, значимо за националната сигурност. В същия лист са и лечебните заведения у нас. Именно по тази причина се постанова да бъдат гласувани промени в нормативната уредба, с цел да бъдат продадени елементи от предприятието.

Срещу приватизацията на парцели от ВМЗ се оповестиха от "Обединените патриоти ". Депутатът Йордан Апостолов прикани сътрудниците си да гласоподават против поправката като заподозря стопански ползи. По думите му ще бъде продаден терен от 1024 декара в Старосел, на територията на парцела има и минерална вода.

Въпреки това депутатите взеха решение да одобрят продажбата с 73 гласа "за ", 3 "срещу " и 15 "въздържали се ".
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР