Срещу Пеевси се води второ криминално разследване в департамента на

...
Срещу Пеевси се води второ криминално разследване в департамента на
Коментари Харесай

САЩ води второ криминално разследване срещу Пеевски за пране на пари

Срещу Пеевси се води второ престъпно следствие в департамента на Съединени американски щати за пране на пари в изключително огромни размери. Моите дефинитивни удари ще станат, когато съм сигурен, че ще има резултат. Това съобщи банкерът Цветан Василев в онлайн предаването „ Най-добрите ”.
Борисов е позволил Пеевски да се разпорежда в държавното управление без да носи никаква отговорност. Борисов по-скоро пръв ще си отиде от политическата сцена, в сравнение с Пеевски.

В България корупцията не е от бизнеса, тя върви от горната страна по вертикалата надолу. Най-дълбоката неистина на Пеевски и неговата помийна яма, е че Иван Костов е индивидът, който е получавал нещо от банката и мен. Да, аз съм водил срещи с него, само че в никакъв случай не съм приказвал за него на тематика пари, а на тематика опасности. Ако някой се е възползвал директно от банката, са структурите към Пеевски и Александър Сталийски. Сталийски преди 2 години се закани да ме съди, дано го направи. Ще си покажем в съда някои документчета.

Пеевски имаше цялостен лист за разпределяне на пари. В него бяха Светлин Йовчев, Писанчев и други Центърът, който стои зад Пеевски не е Цацаров, Цацаров е артикул на този център. Някои настояват, че той е намерил кей в Библиотекарския институт. ДАНС работи като частна конструкция за репресии. Трябва да пази ползите на страната, а не на Борисов, Пеевски... ДАНС е маша в ръцете на някогашните служби. Напоследък има очевидни упоритости на Москва да управлява у нас. Не изключвам и топлите връзки на Йовчев с Кремъл.

Не мога да настоявам, че Кремъл е взел участие в атентата против КТБ. Но настоявам, че Кремъл е бил гневен от неуспеха на „ Южен поток”. В прав текст ми бе казано, че аз съм виновникът за това.

„ Южен поток” беше жертван през цялото време на крах. Не беше координиран с Европа. Що се отнася до АЕЦ „ Белене” считам, че този план също не е квалифициран, защото не е добре предпазен нито стопански, нито политически, нито пазарно. Борисов е обезпокоен, че неговото държавно управление загуби арбитража с Россатом. Той се тормози, че някой ще му потърси отговорност.

Василев отговори на въпрос дали КТБ е дала заем на в. " Монитор ": Покупката на „ Монитор” е финансирана посредством банката. В разпределението на медийния пазар се включи и Борисов. Тези медии продължава да бъдат издържани 4 години, в случай че са на 100 % губещи. Пеевски публично към датата на затваряне на банката е имал 250 млн. лева отговорности, от окито 100 са изплатени посредством цесия. Останалите той не помни да ги изплати. Извън тези отговорности Пеевски по различен индиректен метод е дължал над 560 млн. лв. към структурите на нашата група.

Зала „ Универсиада” би трябвало да бъде продадена на минимална цена 50 млн. лева Тя е обслужвала своите заеми. Реално е да продаваш активите на действителна пазарна цена, а не каквито са ти отговорностите към банката. Почти съм сигурен кой ще е купувачът на залата. Пеевски сигурно ще бъде миропомазан. Той е фронтменът на интервенцията за залата.

Гледайте ТУК онлайн изявлението с Цветан Василев.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР