срещу коронавирус се запазват в човешкия организъм, преболедувал COVID-19, до

...
срещу коронавирус се запазват в човешкия организъм, преболедувал COVID-19, до
Коментари Харесай

Учени: Антителата срещу коронавирус се запазват до 8 месеца след боледуване

срещу ковид се резервират в човешкия организъм, преболедувал COVID-19, до осем месеца след слагането на диагнозата. До този извод стигнаха откриватели от миланската клиника " Сан Рафаеле " в взаимно изследване с специалисти от Висшия здравен институт. Резултатите от проучването са оповестени в списание " Нейчър камюникейшънс ", представени от Българска телеграфна агенция.
В него са взели участие 162-ма пациенти, 67 на 100 от които са били мъже, потърсили лекарска помощ в миланската болница през първата вълна на пандемията. Средната възраст на участвалите в проучването е 63 години. Повече от половината от участниците имали най-малко едно хронично заболяване, най-често хипертония и диабет. От 162-мата пациенти, 134-ма били приети в болница.
 Преболедувалите COVID-19 може да не се нуждаят от втора доза ваксина Преболедувалите COVID-19 може да не се нуждаят от втора доза ваксина
Ако към този момент сте се възстановили от зараза с COVID-19, може да не се нуждаете от втора доза ваксина. Това оповестява " Стъди Файндс “,...
Авторите на проучването означават, че продължителността на интензивност на антителата не зависи от тежестта на протичане на инфекцията. При инфектирани с ковид пациенти, които не изработят антитела в първите две седмици след заразяването, съществува риск от развиване на тежка форма на заболяването.
Координаторът на проучването Габриела Скарлати посочи, че пациенти, при които не се образуват антитела една седмица след заразяването, би трябвало да бъдат лекувани с изключително внимание. " Това ще предотврати възникването на тежки форми на болестта ", споделя тя.
Учените открили по време на проучването, че съществуването в организма на антитела против други типове коронавируси или сезонни грипове не пречи на изработването на антитела против COVID-19. Изследователите занапред ще прецизират какъв брой време след излекуване преболедувалите би трябвало да се имунизират, както и до каква степен антителата след зараза са ефикасни против другите разновидности на ковид.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР