Срещу Франция 31-годишният Петър Занев изигра своя мач №32 за

...
Срещу Франция 31-годишният Петър Занев изигра своя мач №32 за
Коментари Харесай

Петър Занев: Хубчев повярва в нас, на правилния път сме

Срещу Франция 31-годишният Петър Занев изигра своя мач №32 за националния ни тим. Левият бек получи достойнството да носи капитанската лента при отсъствието на санкции Ивелин Попов. Известно време Занев не попадаше в държавния отбор, когато той бе воден от Ивайло Петев. С неговото овакантяване и назначението на Петър Хубчев обаче нещата се трансформираха. След дуела с " петлите " бранителят на Амкар (Перм) даде малко изявление за " Тема Спорт ". Освен за националния тим той приказва за представянето си в Русия, където кара своя пети сезон. 

- Пепи, можеше ли да стигнем до точка против Франция?
- Да, имахме своите шансове, само че за жалост не успяхме да отбележим. Тези моменти ги чакахме. Въпросът бе да задържим резултата на нула. За страдание не успяхме, допуснахме ранен гол. Първите 10-15 минути не бяха положителни за нашия тим. След това заиграхме като еднакъв с еднакъв, само че не успяхме да осъществяваме. През второто полувреме те не сътвориха нищо пред нашата врата. Смея да кажа дори, че играхме по-добре, в сравнение с при успеха над Холандия с 2:0.

- Какъв извод може да си извадим от тези квалификации?
- Когато започнаха квалификациите, всички хора ни отписваха. Което бе обикновено с оглед резултатите, които показвахме в даден миг преди тях. Едва ли не всички смятаха, че ще се борим с Люксембург за последното място в групата. Но доказахме, че въпреки и с незначителен брой звезди в нашия тим играем добре, като колектив. Виждате, че при нас няма гръмки имена. Да се надяваме, че това показване ще ни докара до едно по-добро бъдеще.

- Мачът с Люксембург е без значение за крайното класиране в групата...
- Това е извънредно значим дуел. Селекционерът ни го сподели незабавно след мача с Франция, и е по този начин. Подготвихме се доста съществено и се надяваме с една победа да затвърдим положителните резултати. Трябва да останем съсредоточени и да подходим отговорно до края на цикъла.

- Петър Хубчев ли е в основата на смяната на положителните резултати, изключително вкъщи? Все отново преди този момент при Ивайло Петев ти съвсем не бе викан, а и имаше известни разминавания с него.
- Футболистите са съвсем същите. Много значимо е отношението на треньора. А също по този начин и той да повярва в самите играчи, както и те да повярват, че могат да печелят, да вървят напред.

- Колко тежка е капитанската лента на националния тим и очакваше ли, че Хубчев ще я връчи на теб при отсъствието на Ивелин Попов?
- В последния миг разбрахме кой ще е капитан. Честно казано, тази тематика изобщо не се дискутираше. По-важното е, че на терена към този момент има още 10 капитани. Разбира се, има още какво да се желае от играта ни, само че считам, че сме на верния път. С мачовете се надявам да надграждаме.

- Логиката сочи класиране за Евро 2020...
- Сега ни следва мач с Люксембург. Има време до евроквалификациите.

- Вече четвърта година си в Амкар (Перм), само че през този сезон сякаш не започнахте толкоз добре и сте по-близо до зоната на изпадащите. На какво го отдаваш?
- След неприятния старт, който имахме в първите пет кръга, в този момент набираме скорост. Спечелихме четири от последните си пет мача. Надявам се от среща на среща да израстваме, тъй като тимът ни е добър и последните места не му прилягаха. С тези четири победи отборът си повярва и се надявам, че и отсега нататък ще печелим.

- Още какъв брой време смяташ да играеш там?
- Имам контракт за още три години. Предостатъчно време. Надявам се да го извърша. Засега не съм мислил за различен тим или място. В Амкар се усещам чудесно, хората ме почитат, тъй че съм удовлетворен.

- Следиш ли българското състезание и какво е мнението ти за протичащото се този сезон?
- Тази година ще е доста забавно. Три тима се борят за купата. Това покачва конкуренцията и е добре за футбола у нас.

НАШАТА КВАЛИФИКАЦИОННА ГРУПА ЗА МОНДИАЛ 2018

ВСИЧКИ ГРУПИ В БИТКАТА ЗА СВЕТОВНОТО В РУСИЯ​
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР