Срещу един от най-известните македонски писатели и публицисти Ким Мехмети

...
Срещу един от най-известните македонски писатели и публицисти Ким Мехмети
Коментари Харесай

В Скопие преследват известния писател Ким Мехмети за обида на македонския народ

Срещу един от най-известните македонски писатели и журналисти Ким Мехмети е почнало следствие заради " насмешка против македонския народ ", съобщи БГНЕС.

Делото е формирано по сигнал на водача на екстремистката партия " Левица " Димитър Апасиев, която се афишира против Европейски Съюз и НАТО и за доближаване с Евразийския съюз. Тази групировка има негативно отношение към Договора за другарство с България и Преспанското съглашение.

Според Апасиев със своите трудове " Ким Мехмети се подигравал с македонския народ и по този метод е направил закононарушения по чл.179 от Наказателния кодекс ". На 13-ти януари 2022 година Мехмети би трябвало да се яви в прокуратурата в Скопие за разпит, в качеството му на „ обвинен за осъществяването на закононарушение ", се споделя в призовката изпратена до известния македонски журналист и публицист.

" Съдът и прокуратурата се оправят с най-големия нарушител на Македония - Ким Мехмети?! Кой споделя, че в Северна Македония няма правораздаване и че правосъдните институции не са ефикасни? След като страната завоюва борбата против престъпността и кражбите стартира борба против нас, които " наскърбяваме " македонския народ, който е защитаван от партията известна с името " Левица ". Не знам за какво, само че се усещам горделив от обстоятелството, че съм упрекнат от " Левица ", партията която вони от антиалбанизъм и ме кара да бълвам всякога когато чуя нейното име. В днешна Македония, където пред целия свят може да скандираш " Смърт на албанците " и " Само мъртвият албанец е добър албанец " и да бъдеш приветстван, най-после и аз се озовах там, където ми е мястото - пред прокурорите и съда на тази страна ", сподели Мехмети във връзка на обвиняването против него.

Само преди десетина дни в интервю пред БГНЕС Мехмети съобщи, че " районен съд Македония и македонците към момента са плебеи на сръбските политически усещания, в чиято основа стои, че за страната са нездравословни единствено албанците и българите ". " В районен съд Македония „ Дълбоката страна “ не е Македония, а е Сърбия. РСМ към момента е политически филиал на Белград. Това е руско-сръбска идея, която се осъществя сполучливо на Балканите. Държавните институции в районен съд Македония работят за ръководещите партии, а не за жителите. Партиите се трансфораха в търговски компании. И албанци, и македонци не усещат страната като своя. районен съд Македония гние от вътрешната страна ", сподели още Ким Мехмети, чиито книги са преведени в десетки страни по света, в това число и в България.

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР