Срещу българската полиция днес беше изправен криминален контингент и ултраси,

...
Срещу българската полиция днес беше изправен криминален контингент и ултраси,
Коментари Харесай

СДВР: Днес се изправихме не срещу протестиращи, а срещу криминалния контингент

Срещу българската полиция през днешния ден беше изправен престъпен контингент и ултраси, доведени от провинцията. Това съобщи шефът на Столична дирекция на вътрешните работи ст. комисар. " Въпреки нашите апели за съблюдаване на реда и разположените на първите редове служители на реда с жълти жилетки, се търсеше пряк конфликт. Бих желал да подчертая, че дейностите на полцаите са напълно в законовите пълномощия, даже на моменти пасивни. Полицаите съумяха да запазят гражданския мир. Истината е, че против българската полиция през днешния ден, не бяха изправени жители, а престъпен контингент, докаран от провинцията ", разгласи още Хаджиев. По думите му над 27 служители на реда са потърпевши, а на над 100 е оказана здравна помощ на място поради употребен против тях пикантен спрей от лица, " които са с противогази, с персонални защитни средства ". Бих желал да попитам, кой кротичък жител отива на митинг с противогаз, квалифициран, запита още шефът на Столична дирекция на вътрешните работи. Срещу униформените били хора, въоръжени с железни колове, бухалки, пръти, павета. Въпреки това нападателно държание, смятам, че дейностите на полицията бяха в границите на закона.
„ Полицията за следващ път резервира гражданския мир, макар опитите на част от протестиращите да влязат в пряк конфликт и да провокират безпорядък ”, добави той.
 От Столична дирекция на вътрешните работи разкриха какъв брой са обгазените служители на реда и заплашиха с потребление на физическа мощ От Столична дирекция на вътрешните работи разкриха какъв брой са обгазените служители на реда и заплашиха с потребление на физическа мощ
Над 20 полицейски чиновници са обгазени и се наложи да използваме физическа помощ и средства за персонална отбрана. Ако ситуацията ескалира...
От 35 арестувани, 30 са криминалистична регистрация за закононарушения от цялата палитра на Наказателния кодекс. Повечето са част от една политическа партия, за която прокуратурата изиска изтриване, сподели Хаджиев, като имаше поради.
" Смея да заявя, че през днешния ден българската полиция застана на страната на законно открития парламентарен ред и не позволихме напрежението да ескалира, както и да пострадат почтени и мирни жители ", безапелационен бе той. 
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР