Срещу 36 хиляди долара - за цяло тяло, и $15

...
Срещу 36 хиляди долара - за цяло тяло, и $15
Коментари Харесай

Предлагат безсмъртие за $36 хил.

Срещу 36 хиляди $ - за цяло тяло, и $15 хиляди - единствено за мозъка, съветска компания предлага величие на жителите на страната. За чужденците цените са малко по-високи, като компанията има евентуални клиенти от близо 20 страни, подписали приживе контракт с нея.

Когато 70-годишната майка на Сергей Вороненков се спомина, той заплати, с цел да бъде замразен нейният мозък и да бъде непокътнат до тогава, до момента в който науката напредне дотолкоз, че да я върне към живота, заяви организация Ройтерс. Органът на дамата е един от 70-те, които KrioRus, учредена през 2005 година, назовава свои пациенти и ги съхранява. Те са потопени в течен азот във високите няколко метра контейнери, ситуирани в покрайнините на Москва.

" Пациентите " са замразени при температура минус 196 градуса Целзий, като задачата е те да бъдат защитени от разложение. Но към този момент няма индикации дали науката ще бъде способна някой ден да възкреси замразените от мъртвите.

Ръководителят на Комисията за псевдонаука към Руската академия на науките Евгений Александров разказва криониката като комерсиална траурна работа, която няма нищо общо с науката. " Пълни спекулации са вярата да се възродим от мъртвите и да живеем безконечен живот ", разяснява специалистът.

Валерия Удалова, ръководителка на компанията KrioRus, замрази обичаното си куче, когато то се умря през 2008 година Тя се надява науката да се развие задоволително за " съживяването " на ползващите услугите на компанията. Но към този момент няма такава технология и не се знае дали в бъдеще тя ще бъде сполучлива.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР