Срещата на новите премиери на РСМ и България бяха съпътствани

...
Срещата на новите премиери на РСМ и България бяха съпътствани
Коментари Харесай

Дискриминацията на българите в РСМ е основният проблем



Срещата на новите министър председатели на РСМ и България бяха придружени с безпределно доста разбори. Беше обърнато внимание и в европейските медии.

Повечето от анализаторите от двете страни на границата считат, че нещата потеглят в вярната посока.

Република Северна Македония извърши едно от настояванията на България и изпрати вербална нота до Организация на обединените нации, с която уведомява всички страни членки, че късото название Северна Македония не съставлява териториални рекламация към географския район у нас.

Така България одобри публично да употребява името Северна Македония, оповестиха Димитър Ковачевски и Кирил Петков след диалозите в Скопие.

Темата разяснява в “Нашият ден “ евродепутатът Андрей Ковачев :

“Всичко това, за което сега се приказва, че е надграждане или работна група ще се прави, са по всички други неща, само че не и по главното. Опитваме се да заметем под килима главното.

Основното, розовият слон в стаята е дискриминирането към жители, които намерено декларират етническата си принадлежност и генезис , както и нежеланието за историческо помиряване, учредено на един справедлив прочит на историята, както е записано в Договора от 2017 година “

Това изрично не е единствено въпрос на историците , тъй като той е непосредствено обвързван с дискриминирането. Когато младите европейски генерации, които живеят в сегашната Република Северна Македония, получават такова обучение, каквото е в техните настоящи учебници, което да води до ненавист към своя комшия.

Всички манипулирани и фалшифицирани данни, които се предават на младите генерации, водят до главния ни проблем – дискриминация на хората в настоящия миг.

По никакъв метод това не е научен спор сред археолози или професори по история, които спорили кой цар какъв бил. Другата страна се пробва да го показа някой път по този начин пред сътрудници – както в Европейски Съюз, по този начин и в Съединени американски щати, че това е някакъв нереален научен спор. “

Чуйте какво е позитивното във визитата на премиера Кирил Петков в РСМ от Андрей Ковачев в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР