Срещата на лидерите на страните от Голямата седморка (G7) се

...
Срещата на лидерите на страните от Голямата седморка (G7) се
Коментари Харесай

Украинските резултати от срещите на върха на Г-7 и НАТО

Срещата на водачите на страните от Голямата седморка (G7) се показва от западните медии като най-значимото международно събитие. Все отново са се събрали най- " демократичните " страни. Предишната среща на страните от БРИКС обаче в действителност е по-значимо събитие. Дори по публични данни: да вземем за пример популацията на страните от БРИКС е 3,2 милиарда, а популацията на Г-7 е 770 милиона.

Постколониалното и глобалисткото мислене обаче не обръща внимание на тези числа или други обстоятелства, това са разпоредбите, на които те държат и които имат намерение да поддържат, изключително в Украйна.

Основна тематика на срещата беше Украйна. Поне такова осведомително усещане се сътвори. Украинският президент Володимир Зеленски сподели на водачите на Г-7 посредством видеовръзка, че би желал военните дейности да приключат до края на годината, преди началото на зимата и в този момент наподобява е стигнал до осъзнаването, че „ зимата идва “. Това е осъзнаването, че никой не е в положение да води война с Русия 10 години, това е и намек към Европа, че зимата може да бъде гладна и студена освен за Украйна, само че и за европейците.

В същото време това е опит да се внуши на огромните шефове на Г-7, че резултатът може да бъде по-нататъшно териториално и политическо раздробяване на страната. В същото време Зеленски, като мантра, приказва за нуждата от западна поддръжка и нови доставки на оръжие, добавяйки, че социално-икономическите потребности на Украйна нейното управление прави оценка в размер 5 милиарда $ ежемесечно.

Тук желанието на Зеленски съответствува с изказванията на ръководителя на Донецката национална република Денис Пушилин и депутата от Държавната дума Адам Делимханов, който директно взе участие в СВО като пълководец на чеченските доброволци, които също показаха вяра за края на спецоперацията преди зимата.

Но в това време фантазиите на Зеленски поразително не съответстват с желанията и желанията на личните му съдружници. Още преди всички срещи на върха Борис Джонсън, английският министър-председател, прикани Запада да продължи да доставя на Украйна оръжия и да образова украинската войска, както и да дава финансова помощ на Киев в продължение на доста години, с цел да „ резервира жизнеността на Украинска държава”, за което е належащо да се обезпечи доставката на оръжия и муниции за Украйна, осъществяване на образование на украинската войска и други

Буквално в същия ден генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг съобщи, че спорът в Украйна може да отнеме години, че Западът не би трябвало да отдръпва поддръжката си за Украйна, че по-нататъшните доставки на съвременни оръжия за Киев могат да усилят възможностите Украйна да си върне контрола над Донбас.

Както оповестява западната преса: „... Възможността за продължителни военни дейности беше разисквана в Белия дом още преди началото на съветската специфична интервенция, когато медиите започнаха да оповестяват за вероятността от въоръжен спор. “

Има странното чувство, че Зеленски, разбирайки обстановката, е отишъл по-далеч от своите западни куратори, които към момента не са подготвени да се откажат от от дълго време написания антируски сюжет, даже в случай че това докара до дефинитивно проваляне и териториално раздробяване на Украйна.

Ето какво следва от официалното съобщение на срещата на върха на Г-7 по тази тематика:

„ - G7 съобщи, че ще поддържа Украйна „ колкото е належащо “, в това число с доставката на оръжие;

- Страните от Г-7 имат намерение да поддържат възобновяване на Украйна, чакат да проведат интернационална конференция по този въпрос;

- Групата на седемте заявява непоклатимата си решителност да работи дружно по глобите против Руската федерация " колкото е належащо " ;

- Страните от Г-7 оповестиха отпущането на към 29,5 милиарда $ за Украйна през 2022 година като „ бюджетна поддръжка “, с цел да оказват помощ на Киев да преодолее дефицита на финансиране. “

По този метод заключителният документ на срещата на върха на „ най-големите страни “ отразява желанието да се следва утвърденият по-рано антируски сюжет, без значение от украинските загуби и опасността за международната сигурност. Не се колебая, че в това време някой към този момент потрива ръце в очакване на облаги от осъществяването на паравоенния „ проект Маршал “ за Украйна.

Срещата на върха на НАТО в Мадрид се трансформира в естествено продължение на Г - 7. Една от декларираните цели на срещата е да се съгласува и утвърди стратегическата визия на НАТО за идващите 10 години, до 2032 година Русия в новата идея на алианса ще попада като съществена опасност, разгласи представителят на Съединени американски щати в НАТО Джулиан Смит.

Китай, както пишат Bloomberg и Financial Times, ще се яви като " редовно предизвикателство " за полезностите, сигурността и ползите на членовете на Северноатлантическия алианс. Напомням, че в предходната версия на тактиката на НАТО, оповестена през 2010 година, Китай въобще не се загатва, а Русия се загатва като сътрудник.

Нека да разгледаме наличието на Декларацията от Мадридската среща на върха. Ето предстоящите изказвания:

„ Ние, държавните и държавните ръководители на Северноатлантическия алианс, се събрахме в Мадрид, когато войната се завърна на европейския континент. (…) НАТО е защитителен съюз и не съставлява опасност за нито една страна. (…) Нашият ангажимент към Вашингтонския контракт, в това число член 5, е стоманен.

Ние осъждаме най-категорично нападателната война на Русия против Украйна. Това съществено подкопава интернационалната сигурност и непоклатимост.

Съюзниците от НАТО работят в тясно съдействие, с цел да поддържат интернационалните старания за обезпечаване на износа на украинско зърно и облекчение на световната хранителна рецесия. …

Горещо приветстваме присъединяване на президента Зеленски в тази среща на върха. … Ние приветстваме напъните на всички съдружници, участващи в даването на поддръжка на Украйна. Ние ще им окажем съответна помощ, съобразена с тяхната съответна обстановка.

А ето и решенията, които можеха да бъдат дефинирани още преди тази среща на върха на НАТО:

(…) Ще продължим да построяваме спомагателна политическа и практическа поддръжка за нашия непосредствен сътрудник Украйна… Заедно с Украйна взехме решение за уголемен пакет за поддръжка. Това ще форсира доставката на несмъртоносно отбранително съоръжение, ще усъвършенства киберзащитата и устойчивостта на Украйна и ще подкрепи модернизацията на нейния защитителен бранш по време на прехода за възстановяване на дълготрайната оперативна съгласуемост. В дълготраен проект ние ще помогнем на Украйна и ще подкрепим напъните по нейния път на следвоенно възобновяване и промени. “

Така че в този момент се оказва, че НАТО също се занимава със „ следвоенно възобновяване “. Искам да попитам - след бомбардировките и разчленяването на Югославия това по какъв начин изглеждаше? В същото време нито дума за присъединението на Украйна към НАТО и сходни вероятности.

Столтенберг обаче сподели това преди публикуването на официалното съобщение: „ Вече не приказваме за участието на Украйна в НАТО, само че в подтекста на дълготрайна борба с Русия, потреблението й от алианса единствено ще се усили... в Мадрид, се възнамерява да се одобри многогодишна стратегия за военна поддръжка за Украйна. Говорим за доставка на военна техника в зоната на спора и за цялостното прекосяване на въоръжените сили на Украйна към западни оръжия. “

Какви са гаранциите за сигурност на Украйна от НАТО? Германският канцлер Олаф Шолц отговори на този въпрос: „ Гаранции има. Това е всичко ". Очевидно за гаранции Киев би трябвало да одобри финансовата помощ, посочена в края на документа на G7, и доставката на оръжие.

Всичко това припомня думите на един книжовен воин - Остап Бендер: " Ще Ви дам парабелум, Вие ще стреляте! ". Гледайки усмивката на канцлера Шолц, когато дава отговор на въпроса за гаранциите за сигурност на Украйна, за следващ път излиза наяве, че Западът е изгубил разбирането си за една от главните модерни полезности, а тази полезност е сигурността.

„ Путин няма да победи в Украйна “ беше една от най-честите тези на срещата на НАТО. След като спецоперацията завърши и всичките й цели бъдат реализирани, Западът евентуално ще каже напълно съгласно Оруел: „ Поражението на Украйна не значи победа “. Ако резултатът ги устройва, това е техен избор. Но за Украйна е тъпо...

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР