Срещата между руския президент Владимир Путин и турския му колега

...
Срещата между руския президент Владимир Путин и турския му колега
Коментари Харесай

Срещата между Путин и Ердоган приключи след тричасови разговори

Срещата сред съветския президент Владимир Путин и турския му сътрудник Реджеп Ердоган в Сочи завърши след тричасови диалози, съобщи ТАСС.
Прочетете още
По думите на Путин срещата е била градивна и делова, и на нея са били прегледани всички основни въпроси.

Руският президент сподели, че двете страни усилват потреблението на националните валути за сметка на $ и еврото във взаимните си разплащания и добави, че до септември тази година Русия е доставила на Турция повече от 10 милиарда куб. метра газ, а " Газпром " е показал пътна карта за създаване от Анкара на газов хъб, показва Ройтерс.

Двамата водачи са разискали също войната в Украйна и Черноморската зърнена договорка, уточни Путин и добави, че Русия е била принудена да се отдръпна от договорката. Той уточни, че цените на зърното падат и няма недостиг на храни по света, съобщи Българска телеграфна агенция.

Руският президент увери, че Москва ще бъде подготвена да се върне към осъществяване на зърнената договорка незабавно щом всички задължения по нея бъдат изпълнени. Той сподели, че Русия е покрай съглашение за безвъзмездни доставки на зърно за Африка, които могат да стартират до две -три седмици.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР