“Срещата е част от опита за намиране на съгласие между

...
“Срещата е част от опита за намиране на съгласие между
Коментари Харесай

Атанасова към Възраждане: Всяка една партия да излъчи представител в кабинет

“Срещата е част от опита за намиране на единодушие сред всички преди връчването на първия мандат. Наясно сме с вашите тези, че единствено бихте подкрепили мандат с Възраждане и не бихте подкрепили нито една друга мощ в Народното събрание. Наясно сме, че отговорността е огромна, тъй като в случай че не реализираме базов консенсус по целите на България, то единственият метод да работи 49-ят парламент е възможната опция за реализирането на третия мандат, а най-вероятно остава провеждането на шести следващи избори ”. Това съобщи ръководителят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова, съобщи кореспондент на БГНЕС.

“Разчитайки вота на жителите, разгласяваме, че водим диалози с всички за шерване на обща отговорност, която ще се осъществя посредством управническа стратегия, която може да заложи няколко съществени тематики и това да бъде период на мандат на държавно управление или с четиригодишна управническа стратегия, зад която стоят избрани политически сили. Предлагаме и дружно да споделим тази отговорност, като всяка една от партиите излъчи представител в кабинет, който дружно да направляваме. Той може да бъде политически, експертен или различен ”, сподели още Атанасова.

“Наш приоритет е влизането в Еврозоната, знаем мнението ви по Еврозоната, само че можем да обсъждаме други значими тематики като обучение, енергетика, бюджет и други ”, разясни още Атанасова.
“В Народното събрание би трябвало да има диалози, тъй като би трябвало да почитаме гласоподавателите, които стоят зад всички парламентарни сили. Ние няма да подкрепим за следващ път държавно управление, излъчено от ГЕРБ или другите партии, ние приказваме единствено за политики, в нито един миг не сме желали постове. В тази връзка целите, които неведнъж подчертахте по секторни политики се разграничават с всичко, което имаме като хрумвания ”. Това съобщи Цончо Ганев от Възраждане, съобщи кореспондент на БГНЕС.

“В тази връзка ние не можем да подкрепим какъвто и да било формат на кабинет. България от 33 години напускайки Съвет за икономическа взаимопомощ, Варшавския контракт и сбъдвайки политики за влизане в Европейски Съюз и НАТО, България не претърпя никакъв разцвет ”, сподели още Ганев, представен от БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР