Срещаме ви с един млад, но вече успешен българин. Може

...
Срещаме ви с един млад, но вече успешен българин. Може
Коментари Харесай

Евгени Петков-Eugenio: Модата не е просто за да се обличаме, а да носи емоция

Срещаме ви с един млад, само че към този момент сполучлив българин.

Може би Евгени Петков-Eugenio е по-познат измежду европейските дизайнери и фешън сцени, в сравнение с в България. Но той прави усещане с моделите си, някои от които излага на фешън събития в Лондон или Париж, да вземем за пример. Освен това преподава екологичен дизайн в Саутхемптън.

Позитивният експерт от Ботевград с наслада приказва за набиращата известност тематика за етичната и екологичната мода. Смята, че в нея е бъдещето.

Разпалено изяснява другите аспекти на този тип тренд.

Етичната страна е обвързвана с метода на произвеждане, с изискванията, при които се трудят хората, до момента в който основават дадена друга или друга стока.

Екологичната, несъмнено, се отнася към употребяваните материали.

Много хора от сектора помнят неговия пробив на фешън дефиле в Женева преди към 10-ина години с булчинска рокля, изплетена от вълна с корсет от върбови клончета .

„ Този план ме направи това, което съм. Благодарение на него се срещнах с огромни имена от интернационалната екологична сцена “, споделя Eugenio.

Но въображението му и концепциите не стопират.

Обръща внимание, че като работи за него е значима не дрехата като дреха, а като чувство, което тя дава на този, който я носи . Фокусът е върху индивида.

Стреми се да основава облекла, които да не са подвластни от времето.

Преди броени дни той откри своята пролетно-лятна сбирка „ Sky Garden “ в Концептуалната платформа за показване на актуален фешън дизайн на ул. „ Иван Асен II “ 22.

Планът е бил за един уикенд, само че ползата е бил голям и експозицията е траяла цяла седмица, с гости и от чужбина, описа Eugenio:

„ С тези хора се почувствах обвързван с целия свят. “

Чуйте диалога на Ива Дойчинова.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР