Среща, тръпка, лафчета, питиета-две-три и секс. Вече не.Младите хора от

...
Среща, тръпка, лафчета, питиета-две-три и секс. Вече не.Младите хора от
Коментари Харесай

Поколението Z - един от десет е в сериозна връзка

Среща, тръпка, лафчета, питиета-две-три и секс. Вече не.

Младите хора от поколението Z не се срещат и не вършат секс по същия метод, както предните поколения. По-прагматичен ли е методът им във връзките? С какво днешните 20-годишни са по-различни от предходните млади? 

Защо отсрочват сериозните си връзки и брака и изобщо имат вяра ли в романтиката? Колежаните от Йейлския лицей споделят в изследване на Daily News разбиранията си за новия метод на мислене. „ В моите показа днешните 20-годишни са срещу дългите връзки. Предпочитат по-кратките или никакви връзки, които не предизвикват вреди ", споделя 23-годишният Лий Чо. С други думи, това, което е особеното през днешния ден за младите, е, че чакат да се открият и се отдават на живот без сътрудник. Поколението Z не са склонни да имат дълготрайни връзки, тъй като са по-интровертни и не търсят толкоз задълбочени връзки. 

Все по-голям брой проучвания удостоверяват това усещане: поколението Z наподобява са приели прагматичен метод във връзките си и не вършат толкоз доста секс.

„ Те осъзнават, че може да имат разнообразни сътрудници в разнообразни моменти от живота си, които могат да дават отговор на разнообразни потребности “, споделя Джули Арбит, световен SVP на Insights във Vice Media Group. В нейното проучване се преглеждат случаите на 500 респонденти от Англия и Съединени американски щати, най-вече от поколението Z и милениали, някои от които са от поколението X. Според анкетите, единствено един от 10 души от поколението Z е в сериозна връзка. 

Други откриватели са стигнали до сходни изводи. Според изследване за поколението Z в Индия, 66% от респондентите одобряват, че не всички връзки ще бъдат трайни, като 70% изрично отхвърлят „ ограничаваща сантиментална връзка ”.

Както откривателите, по този начин и представителите от поколението Z изясняват това с няколко фактора.

1. Това потомство навлиза в зрелост през изключително сложен интервал, белязан от пандемията на Covid-19, изменението на климата и финансовата нестабилност. Мнозина считат, че би трябвало да реализират непоклатимост за себе си, преди да вкарат различен човек в живота си. По-активното комуникиране онлайн въпреки това дава опция на поколението Z да се показва по-добре с езика на интернет. Като цяло по-бързо се вършат нови запознанства, само че мъчно се поддържат трайни връзки. Според поколението Z, усетите на хората за музика, филми и начин на хранене и живот приказват доста повече за индивида и това елементарно може да се наблюдава в интернет. 

2. Сред поколението Z се следи значително намаляване на придържането към бинарния пол, т.е. от ден на ден хора имат интерес да изследват своята половост. В това число те са склонни да опитат връзки с хора от своя пол, отворен вид връзки или полигамни връзки. Има и наклонност към асексуални връзки, в които интимните връзки съвсем липсват.

Продължава на сладващата страница...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР